Annons ↓ Annons ↑

Stadsguide: Glasgow

Vill du ha lika delar skotska rutor som promenadvänliga parker, snygg arkitektur och bra shopping? Jessica Brindle vet exakt hur du gör Glasgow på bästa sätt.

Äta
I centrala Glasgow finns shabby chic-haket Butterfly and The Pig Tearooms, som är mitt favoritställe för mat i hela staden. Deras frukost botar all baksmälla och du kommer att lämna stället med magen full av scones, korv och blodpudding. Dissa det inte innan du provat! Om du istället är sugen på räktacos, jordgubbsmargaritas, churros eller glass med chili och choklad ska du bege dig till Topolabamba. En liten del av Mexiko i Skottland!
The Butterfly and The Pig Tearooms, 151 Bath Street
Topolabamba, 89 St Vincent Street

scottish-fry-up-at-butterfly-and-the-pig

Dricka
Sippa på 50 sorters gin och beundra den viktorianska inredningen i baren Gin71. Eller, om du känner dig fancy, åk till The Corinthian Club. Varje lördag har de skotsk livemusik och om du känner dig tursam kan du alltid satsa en slant i det underjordiska kasinot.
Gin71, 71 Renfield Street
The Corinthian Club, 191 Ingram Street, Merchant City

West End
Det hippa West End i Glasgow är fyllt av kullerstensgator, ljusslingor och stora restauranger. Börja med en film på den lyxiga Grosvenor Cinema och gå sedan vidare till middag och drinkar på det lite knasiga Hillhead Bookclub. Cocktails serverade i en grammofon, vem kan säga nej till det?
Grosvenor Cinema, Ashton Lane
Hillhead Bookclub, 17 Vinicombe St

Parker
Om du letar efter något grönt mitt i stan, ta en promenad genom det blomsterfyllda Kelvingrove Park. Där hittar du skateparker, floder och några väldigt tama ekorrar som du kan mata samtidigt som du beundrar den gotiska arkitekturen på det närliggande Glasgow University. Letar du efter något annat som också är gratis? The Botanic Gardens i West End har många imponerande växthus, och alla har en stor samling av tropiska plantor med tillhörande skön temperatur.
Kelvingrove Park
Glasgow Botanic Gardens,730 Great Western Rd

kelvingrove-art-gallery-and-museum

Kultur
Kelvingrove Art Gallery and Museum är en viktoriansk skönhet i rött tegel. Inträdet är gratis och det finns alltid många utställningar att se. Du får inte missa den imponerande installationen Floating Head av designern Sophie Carve.
Kelvingrove Art Gallery and Museum, Argyle St

Shoppa
Glasgow är känt som den bästa shoppingupplevelsen utanför London och du kommer snabbt att förstå varför. Jag kan lägga en hel dag på att shoppa och promenera på Buchanan Street. Kolla till exempel in House of Fraser där du välkomnas av en enorm trappa och massor av skotska rutor. Glasgow är även känt för sina vintage-affärer, som The Glasgow Vintage Co där det är lätt att hitta en snygg fuskpäls.
House of Fraser, 45 Buchanan Street
The Glasgow Vintage Co, 453 Great Western Road

Humor
Varje tisdag är det Red Raw på The Stand Comedy Club. Så här funkar det: Du köper en biljett, men vilken komiker du ska se är hemligt tills de kliver upp på scen. Det kan alltså vara allt från en nybörjare till en kändis som vill prova nya skämt inför publik. Att det är en hemlighet gör hela kvällen spännande och det är faktiskt alltid roligt. Det bästa av allt? Biljetterna kostar bara tre pund styck!
The Stand Comedy Club, 333 Woodlands Rd