Annons ↓ Annons ↑

Stadsguide: London

Djungeltrummans guidande bland Europas städer har nått London. Emina Sabic tipsar om sina bästa smultronställen.

The Zetter Townhouse
49-50 St John’s Square
The Zetter Townhouse är ett hotell som finns på två olika platser i staden – Marylebone i väst och Clerkenwell i öst. Den i öst är lite undangömd och ser ut som en excentrisk gammelmosters fantastiska hem, som de själva beskriver det. Röda tapeter täckta av småläskiga tavlor, tunga sammetsgardiner och skinnfåtöljer upptar varenda centimeter av baren där den fantastiska cocktailmenyn består bland annat av drinkar innehållandes absinth och bipollen. Bästa tipset: drick en Flintlock som innehåller gin och kinesiskt gunpowderte!

Bibigo
58-59 Great Marlborough Street / 407 St John Street
Bibigo finns både i Soho och Angel och erbjuder superb koreansk mat för en spottstyver. Lunchmenyn i Soho består av tre rätter för under £10 och den japanska ölen smakar som om den bryggts av änglar. Tips: courgettepannkakor till förrätt och bibimbap med tofu till huvudrätt tar dig direkt till mathimlen.

The Moth Club
Valette Street, Hackney
I början av 1900-talet startades så kallade “working men’s clubs” i England och Australien, en typ av föreningar för arbetarklassmän och deras familjer där de kunde umgås. Mitt i Hackney ligger en före detta sådan som nu går under namnet Moth Club, med guldglittrigt tak och röda sammetssoffor i varje hörn. De gör dj-kvällar såväl som livegigs, karaoke och till och med bingo! Det går inte att ha en bättre utekväll i östra London!

Search & Rescue
127-129 Stoke Newington Church Street
En bit ner på den fantastiska gatan Stoke Newington Church Street ligger detta guldkorn till butik. Underbara doftljus, unika smycken, supersnygga kuddar och filtar, för att inte tala om sjukt trevlig personal! Det är inte ofta en känner att en skulle kunna köpa varenda pryl i en butik men precis så är det här. Själva gatan som den ligger på är dessutom smockfull med mysiga kaféer, traditionella pubar, fantastiska restauranger och klädbutiker.

Gratisgrej
London är fullt av parker och det finns inget bättre än att fly undan storstadspulsen genom att picknicka i en av dem. I söder finns magnifika Richmond Park där man kan se rådjur i varje hörn och på andra sidan Themsen finns storfavoriten Victoria Park. Missa inte Columbia Road Flower Market på söndagar och såklart allas favoritmarknad på Brick Lane där det fortfarande går att göra vintagefynd. Kila in på Nude Espresso för en sojalatte och en brownie! Om en söndagsmarknad inte räcker är Chatsworth Road Market också ypperlig för god mat, grym vintage och veganska bakverk. För en dos kultur är alla museum i staden gratis. Favoriterna är Victoria & Albert i South Kensington, Wallace Collection i Hertford House i centrum,Tate Britain i Pimlico och Tate Modern på South Bank. Utsikten från Tate Moderns kafé är dessutom superb!

Bubblare
Cykeltur i östra London
Alternative London erbjuder en massa olika guidade turer på cykel. Favoriten är Street Art Bike Tour som går genom östra Londons pärlor som Shoreditch, Hoxton och Hackney, och innefattar stadens grymma gatukonst.