Annons ↓ Annons ↑

Stadsguide: Palma

Palma de Mallorca har kallats för ”lilla Barcelona” och är en pulserande ådra i medelhavet. Hit kommer människor för att ta del av mat, strand, kultur och nattliv. På grund av den ökade turismen öppnar det ständigt nya platser att utforska. Här får du några handfasta tips av Hanna Manteus. Allt för dig som vill undvika de riktiga fällorna och bara njuta av det allra bästa.

RESTAURANGER

Duke
Mitt i Santa Catalina hittar ni denna trånga surf-restaurang. Maten på menyn är en blandning av asiatiskt och sydamerikanskt, och servicen är bland den trevligaste man kan uppleva. För ett par år sedan kunde man ibland sitta ensam här på kvällen, men ordet har spridit sig och nu krävs det att man bokar bord. Deras spicy fish tacos får du inte missa!
Calle Soler 36, Santa Catalina

Bunker’s
Vägg i vägg med Duke ligger Bunker’s. Njut av en blandad meny med mycket italienskt och goda drinkar. Servisen är härlig och avslappnad, där kocken gärna stiger ut ur köket för att cirkulera bland gästerna.
Calle Soler 34, Santa Catalina

Mercat Olivar
Stadens största saluhall erbjuder inte enbart en färgglad mathandling, utan även lunchmöjligheter. Jag rekommenderar att spana efter en eller två barstolar i anslutning till ett matstånd, då kan du sätta dig ner, vila benen och få maten tillagad mitt framför ögonen.
Placa de l’Olivar

BARER

Bar Abaco
På den kända gatan La Lonja gömmer sig Bar Abaco bakom en enorm träport. Bland fontäner, fågelburar och fruktkorgar döljer sig den långa baren med välklädda servitörer. Denna sagovärld är en attraktiv plats för besökare, men många gäster hindrar inte en fantastiskt upplevelse. Priserna är något högre än vanligt men drinkarna och atmosfären gör detta till ett topptips.
Calle San Juan 1, Palma

Shamrock
Hit går du för att dricka öl och lyssna på liveband. Här hänger mycket locals och längst in i lokalen hittar du ett litet dansgolv där många svettiga kroppar trängs och stämningen pumpar. Bubblig stämning och oftast riktigt bra artister.
Avinguda de Gabriel Roca 3, Palma

Made in Brazil
Här möts både erfarna och oerfarna dansare för att dricka en caipirinha och dansa till latinamerikanska toner. Antingen kan detta vara ett ställe dit man går innan nattklubben för en rolig förfest eller så stannar man och dansar till stängningen vid 04. Du kommer ta med dig ett nytt danssteg hem.
Paseo Maritimo 27, Palma

Vintage
En mysig bar med härlig atmosfär lokaliserad i utkanten av Santa Catalina. Här hänger många locals, och det är fritt fram att hänga både inom- och utomhus. Drinkar, vin och tilltugg avnjuts med fördel i någon av barens skönt nedsuttna soffor.
Avinguda de l’Argentina 11, Santa Catalina

AKTIVITETER

Cala Major och Illetas
Visserligen de två mest välkända, men också de bästa stränderna lite närmare Palma. Buss 3 har slutstation Illetas och passerar Cala Major på vägen. Eftersom att de är just välkända, kryllar det här av turister under sommaren. Men när turistsäsongen är slut och mallorkinerna är för kräsna för att bada står dessa stränder tomma. När hösten kommer, samlas surfare vid Cala Major och om man ber snällt, är de mer än villiga att dela med sig av sina tips och trix på brädan.

La Ruta Martiana
Tjugofem barer deltar i La Ruta Martiana som tar plats varje tisdag- och onsdagskväll i området Sa Gerreria bakom katedralen. De barer som deltar serverar olika slags tapas + ett glas vin för en billigare peng än vanligt. Det är både locals och turister som tar del av detta och starten avgår från Cucu Bar och avslutas på ett knökfullt Es Classic de Na Teresa. Det går dock lika bra att ansluta i mitten av rutten och sedan följa strömmen till slutdestinationen.

Yoga
Den bästa yogan i Palma hittar du på Earth Yoga i Santa Catalina. Utbudet av klasser är stort och det är anpassat för alla nivåer. Det finns dusch och omklädningsrum och mattor går att låna, skönt att slippa kånka på flyget! Yogan tar plats i ljusa rymliga lokaler och instrueras av proffsiga yogis. Det här är mitt favoritställe för att lugna ett stirrigt sinne i en härligt vibrerande miljö.
Carrier Despuig 34, Santa Catalina

Publicerades i Djungeltrumman #48.