Annons ↓ Annons ↑

Stadsguide: Seoul

Seoul är en modern metropol med mycket kultur att erbjuda. Efter att ha tillbringat nästan två år på andra sidan jorden, har vår skribent Victoria en speciell kärlek till Sydkorea och dess huvudstad, där varje distrikt känns som en egen stad. Här får du några av hennes bästa tips på platser som inte bör missas.

UPPTÄCK
Samcheong-dong
Ett av mina absoluta favoritområden är Samcheong-dong. Här hittar du en unik omgivning med palats, charmiga caféer, butiker och konstgallerier. Perfekt att strosa runt i, eftersom många sevärdheter är samlade på samma plats. Här finns även ett jättebra brunchställe som är värt ett besök, Slow garden.

Bukchon Hanok Village
När du är i Samcheong-dong, passa samtidigt på att besöka Bukchon Hanok Village, en traditionell by mitt i Seoul som bevarats för att visa en 600 år gammal stadsmiljö. Många av dessa hem, så kallade hanoks, fungerar även som guesthouses, restauranger och tehus där man kan uppleva mer av den koreanska kulturen.

SHOPPING
Common Ground
Är man intresserad av shopping som fokuserar på nykommande designers, bör du besöka pop up-butikerna på trendiga Common Ground som är byggda i stora fraktcontainrar. På  helgerna är det dessutom marknad med foodtrucks här. Det finns även en härlig takterrass med restauranger och fin utsikt.

Myeong-dong
Seouls populäraste shoppingdestination, Myeong-dong, är en mix av en gatumarknad och butikskedjor. Det finns även ett stort utbud av koreanska kosmetikabutiker som lockar internationella besökare från världen över. Efter shoppingen är ett tips att ta en taxi till Namsan cable car för att åka upp till Namsan Seoul Tower som har en fantastisk utsikt över staden.

NATTLIV
Hongdae
I Seoul finns det många områden med schyssta barer och restauranger. Området Hongdae är definitivt värt ett besök. Det är ett ställe som karaktäriseras av sin indie-kultur, spännande nattliv och underhållning. På gatorna showar och uppträder ofta studenter, vilket ger området en ung och livfull atmosfär. Här finns även många bra matställen och en hel del shopping.

Itaewon
Skulle man föredra ett mer internationellt område åker man till globala Itaewon där många turister och expats håller till. Det är mycket puls på huvudgatan men utforska även sidogatorna och dess utbud av barer. Missa till exempel inte Le Moulin, en liten men supermysig fransk vinbar.

MISSA INTE ATT ÄTA
Fried Chicken
En oslagbar matupplevelse är Sydkoreanska kombinationen friterad-kyckling-och-öl. Flera restauranger inklusive specialiserade kedjor serverar fried chicken och öl på kvällarna. En favorit ligger i Hongdae – I Wanna Chicken.

Koreansk BBQ
Ett annat måste är koreansk BBQ, där du själv grillar det marinerade köttet vid ditt bord som har inbyggd kolgrill. Sedan äts köttet i en salladswrap med såser och andra goda sidorätter. Testa även den koreanska drycken soju, som påminner lite om vodka i smaken.

 

CAFÉER
I Seoul finns det oändligt många caféer, allt ifrån de större kedjorna till de små självständiga (och enligt mig, också de mest charmiga). Här får du två exempel originella caféer som båda känns ensamma i sitt slag vad gällande inredning och meny.

Damso
Ett pyttelitet café med jättegoda kaffedrinkar och en himla mysig inredning. Ni hittar detta
gömda ställe i Hongdae.

The Pie Hole
Ett stenkast från Hongdae, ligger området Sinchon, där finner ni The Pie Hole som ägs av min koreanska vän. Hon bakar alla sina tårtor själv och de är så goda! Kolla in deras Instagram @lovepiehole.