Annons ↓ Annons ↑

Staycaytion

På med ponchon, staycation börjar nu!

Vi börjar redan ikväll, Nöjesguiden och Junkyard firar årets första Staycation Hpksms Bakficka. Från klockan 17 finns det kall dryck och eftersom balansen är återställd, midsommarhelgen närmar sig och det återigen är någonting sexigt över en ”varm lokal”, är det viktigt att vi alla är införstådda med att Hpksm är med rang Göteborgs varmaste lokal.

När Nöjesguiden med entourage på naturlig väg rört sig vidare mot gratis pizza och halva priset på Yakigården, är det Algotföreningens tur att rycka tag i rodret. Föreningar klingar som de nästan gör, med dåligt stämda strängar och något lömskt i blicken. Vilka kommer äta fredagsfika för det här inträdet? tänker du skeptiskt tills du inser att för 60 kronor får du inte mycket mer än en halv pistachelängd. Dessutom handlar inte kvällen om att gynna föreningslivet utan om att förfesta inför Algotfestivalen. Temat är korall och liveakten går under alias SKULDPADDA, vilket givetvis gör att en med ens föreställer sig strålande sol, klibbiga t-shirts och färgglada dryckeskonstellationer på en klipphäll utanför Strömstad. (I Dingle, men ni hör ju själva: Dingle).

Samtidigt spelar också Carlos Santana i Trädgårdsföreningen för första gången typ någonsin. Så för den mot förmodan inte alls vill ha det varmt och fuktigt utan föredrar det senare men i rå, ofiltrerad form, det börjar klockan 19.30.

Jaha, kanske är sommar i city inte ren och skär ilande öken utan någonting som mer kan liknas med en ganska ful hund. Kanske att du på söndag eftermiddag kommer tycka att den inte alls är vidare ful utan snarare gullig, och din. Någonting skitigt och jävligt men som du inte hade velat ha på något annat vis.

På torsdag spelar MakthaverskanLiseberg och därefter är det festM3. Staneus och Shakarichi spelar skivor och sommaren i sin renaste imaginära form med trögflytande luft och vidrade svettköttlar, den är här nu. Det dunkar i bröstet och du tänker på din fula hund. Din fina hund. Din hund <3.

Det är midsommar och ett försök till traditionellt firande är väl kanske i sin ordning. Nä? inte det. På Push slipper du applådera när sillansvarig triumferande går igenom årets inläggningar, du slipper nicka och hålla med om att koriander, tveklöst är årets smak, och du slipper skåla med färnkålskryddat brännvin varje gång vederbörande direktör lyfter glaset. Här är det Club X-tra som bjuder in till balkanfest på terassen. Ingen kan inte riktigt uttala vad som väntar men gissningsvis är det inte ”ett traditionellt midsommarfirande”.

Det är midsommardagen och du börjar gilla det här. Fått in gunget, pirret, blivit dyngsur men fortsatt ändå. Idag skiner solen och på Brännö Varv ligger brötet på sin plats, palmerna vajar och mellan 13-19 håvas det ut pizza till buffén. TantRut och Högt i Tak spelar musik, utan vidare efterforskning konstaterar du att ”det blir nog bra” mestadels eftersom pizzabuffé väldigt sällan blir något annat. Detsamma gäller sommarpush, där det också ikväll är fest på terassen. Och Trädgår’n. Där är det också fest. Om det sällan blir något annat än bra, det hör inte till. Att du däremot inte ska ägna morgondagen åt att sortera skitig tvätt och  stjälpa kremerade krukväxter, det tåls att upprepas.