Annons ↓ Annons ↑

Tom Surma tog hem cocktail-tävling

Tom Surma, barchef på Restaurang Familjen, har under de senaste sju åren levererat påhittiga cocktails till törstiga göteborgare. I helgen tog han hem vinsten i Hernö Gin Cocktail Award.

Hernö Gin Cocktail Award gick av stapeln på Höga Kusten, och huvudingrediensen var något så härligt som världens bästa gin. Tio av Skandinaviens främsta bartenders var inbjudna och likt ett överlevnadscamp fick de ge sig ut och använda naturens skafferi.

Vi börjar med en klassiker, hur känns det?
– Helt sinnessjukt, trodde verkligen inte detta! Att först och främst få tävla med några väldigt nära vänner på en plats som är helt galet vacker. Och med en produkt som Hernö Gin, som är sinnessjukt jävla bra, bara det var en vinst i sig!

Hernö är världens bästa gin när den blandas med tonic, körde du ett säkert kort eller gav du dig ut på hal cocktail-is?
– Denna tävling var väldigt speciell då vi inte fick ta med oss nånting utan hitta allt för drinken på Höga kusten (förutom citron och socker). Så jag gjorde ett sockerlag på rönnbär, kottar, vissna boklöv och enbär. Tillsatte gin, vanligt vatten och skaka upp till en cocktail. Och serverade detta med en ”veg taco” i form av ett ängssyreblad med blåbär och lingon.

Att tävla med cocktails, är det som en spritig version av Melodifestivalen?
– Absolut inte! Vi gör ju bra grejer!

Vad kan vi förvänta oss att få i glasen hos Familjen i höst?
– Oj … Det blir mycket av höstens smaker, svamp, rönnbär, nypon, äpplen och gran. Nya listan kommer snart!