Annons ↓ Annons ↑

Trendiga kaféer i Göteborg

Trender kommer och går men ditt kaffesug, det består. Stilla det med stil och häng med oss när vi väljer några av stadens trendigaste caféer!

Bar Centro
Gissningsvis har ingen missat denna undangömda grotta på Drottninggatan, på kullerstenen utanför flockas ju soldyrkande kaffeentusiaster – den ena med mer grandiösa bågar än den andra. Sippa på en espresso och smält samman med den uppvärmda fasaden.
Kyrkogatan 31

Kafé Marmelad
Majornas trendpelare som år efter år bara tycks bli än mer stabil. Trängs med småbarnsföräldrar, pensionärer och fiskehattar medan du knaprar på en avokadomacka och ett gäng skäggiga urinvånare jazzar på trottoaren.
Mariagatan 17

Alkemisten Hisingen
En kopp guld, tack! Ja, ungefär så kan det låta i Kvillebäckens nya gröna kvarter, där du sörplar i dig kaffe med både stil och finess. Alkemister är de tydligen, och det ryktas även om att den berömde White-guiden rekommenderar det hippa kaffehaket starkt.
Gustaf Dalénsgatan 14

Kastello
Mitt på Linnégatan sitter du i solen med en svinstark espresso och är tjenis med alla. Om inte, är Kastello en sån där typiskt bra oas för att stirra skiten ur folk som går förbi. Jäkligt gött med andra ord!
Landsvägsgatan 38

Brännövarvet
Du kommer ett flertal gånger på vägen hit hinna komma på dig själv med att undra vad fan du håller på med. Svetten rinner från pannan och passerar munhålan. Vätskaaa, tänker du och försöker fånga en droppe med tungan. Den slinker förbi och landar istället mellan fötterna på två tyska barnfamiljer längst bak på spårvagn elva. Håll ut. I solen bland palmer, vågsvall och bottenlack, där garanterar vi dig både vatten och malda bönor.
Långejorden 10

Da Matteo
Säga vad man vill om att vara en i mängden men stans godaste kardemummabulle och solsäkraste servering, det hittar du helt klart på Magasinsgatan. Det är inget att smussla med!
Magasinsgatan 17

Höga Nord
I ena hörnet kring den pittoreska innergården, som påminner en smula om Paris om du så vill, mitt i smeten ligger bohemernas mecka Kafé Höga Nord. Sippra på ditt kaffe tillsammans med annat jordnära folk, eller köp några vinyler. Du väljer.
Kyrkogatan 13

Bubblare…
…Ta bussen utanför stan och drick ditt kaffe på Sammels gårdscafé i Landvetter!

Den här artikeln publicerades ursprungligen i Djungeltrumman #51.