Annons ↓ Annons ↑

Veckans fem bästa

Tillbaka till verkligheten efter sommaren? Frukta inte, i helgen är det premiärer för både dans, konst och poesi i Göteborg. Samtidigt har vi lite nya matställen och en intressant biohöst att se fram emot.

Bästa poesi: Göteborgs Poetry Slam
Kan man tävla i poesi? Klart man kan! På söndag drar årets säsong av Göteborgs Poetry Slam i gång, som någonstans till våren ska resultera i ett lag som ska representera Göteborg i SM. Vill du inte tävla själv kan du alltid ställa upp som jurygrupp, eller bara sitta tyst och och sippa på en latte.
Läs mer här.

Bästa bio: Baby Driver
För mig är hösten starkt förknippad med biobesök och just nu finns det en hel mängd med bra filmer. Har ni inte sett Baby Driver borde ni göra det, har ni sett Baby Driver finns det mängder med andra bra filmer The Square, Borg eller kanske Cars 3 om du likt mig har en förkärlek för Pixarfilmer fast du egentligen är lite för gammal för barnfilmer.
Läs mer här.

Bästa konst: GIBCA 2017
På lördag invigs Göteborgs internationella Konstbiennal, GIBCA 2017. I år fördjupar sig biennalen i frågan om det sekulära samhället. Ett femtiotal konstnärer ställer ut på mer än tio olika platser i Göteborg. Så är vädret sådär pissigt som det bara kan vara i Göteborg kan du alltid hitta en utställningssal nära dig.
Läs mer här.

Bästa dans: Kult
Kult inleds med Sacre, en världspremiär skapad av den mångfaldigt prisbelönte, israeliske koreografen Roy Assaf, till Stravinskijs fenomenala Våroffer. En raffinerad motpol till den kraftfulla musiken, spelad av GöteborgsOperans Orkester. Till premiären den 9 september är det en kvinnlig rollbesättning som dansar Våroffer och sedan alternerar rollbesättningen mellan manliga och kvinnliga dansare under hösten.
Läs mer här.

Bästa mat: Ristoria
Den nyöppnade restaurangen Ristoria som har tagit över Incontros gamla lokaler bredvid Svenska Mässan. Restaurangen bjuder på ett brett utbud av italiensk mat och även en marknad där du kan ta med dig det bästa från Italien hem. Ristoria har öppet från tidig morgon till sen kväll och kan erbjuda något för varje tillfälle. Lite avsides, men har du vägarna förbi Korsvägen eller Svenska Mässan borde du definitivt testa Ristoria.
Läs mer här.