Annons ↓ Annons ↑

Veckans fem bästa

Söker du något annat än besinningslöst klubbande i helgen? Vi har listat de fem bästa evenemangen bortom den dunkande basen.

Veckans bästa festival: Love Gbg
Måste understrykas att detta inte är något tantra-evenemang. Kort förklaring: jag är för tillfället fånge i en virtuell hippiesexvärld då mina vänner har satt i system att bjuda in mig till underliga grejer på Facebook. Det är allt som cirkulerar i huvudet. Love Gbg är en protest mot nazisternas marsch genom Göteborg som tar sin form i livemusik. Självfallet kan man ifrågasätta om man över huvud taget ska bekämpa nassar med typ nöje. Jag förstår personligen inte varför det skulle skada saken, så länge man inte glömmer bort att markera med bottenlös, okuvlig vrede i andra sammanhang.
Läs mer här

Veckans bästa mat: Brewers Beer Bar
Man har haft sina kärleksduster med surdegsmagikerna på Brewers. Vissa sjukdomsperioder då man snittat tre pizzor i veckan och fucking toppskruvat sitt bankkonto. Jag känner att jag långsamt, i en slags bitterljuv nedstigning, är redo att bli sårad igen. Glömde nästan nämna: De är ju typ bäst på öl i Göteborg.
Läs mer här

Veckans bästa bad: Hagabadet
Stilla påminnelse till allmänheten: Hagabadet är ett oersättligt botemedel mot leda, melankoli och bakfylla. Det är någonting med vatten, detta underliga jädra grundämne, som renar och ställer om. (Tipsade jag precis om vatten? Vatten: en bra grej)
Läs mer här

Veckans bästa retro: Gudfadern på Bio Roy
Har aldrig sett hela Gudfadern. Internet har hackat sönder min koncentrationsförmåga, lagt den i en stekpanna tillsammans med schalottenlök och ett par champinjoner, kört runt lite på låg värme, lite persilja, lite svartpe – ni förstår vart jag vill komma. Eventuellt kan tvåhundra andra människor, en vacker inramning och ölpaus mitt i filmen mana till ro.
Läs mer här

Veckans bästa samtal: Black Metal, estetik och minne
Ett panelsamtal om black metal, estetik och minne i samarbete med Göteborgs konsthall. Man gillar den här sortens oförutsägbara, lite porösa evenemang. Det här kan i princip gå i vilken riktning som helst. Educate yourself!
Läs mer här