Annons ↓ Annons ↑

Veckans fem bästa

För trött för sena utekvällar? Vi listar veckans fem bästa to-do:s med allt från intressanta samtal och kreativt skapande till go mat. Vill du ändå få liiite klubb-känsla, men slippa kladdiga bardiskar – missa då inte Nöjesguidens ölmässa på lördag!

Konst: Är konstnärsdrömmen så nära, men ändå så långt bort, som Håkan typ skulle sagt? Då kanske du ska boka upp lördagen med lite kreativt skapande. Gammal som ung, proffs som amatör, oavsett hur van du är med penseln i handen – ta dig till Konstepidemin för att skapa tillsammans med andra. Vill du bli nya Picasso, Dali eller Billgren finns det givetvis konstnärer på plats som kan leda dig till framgång.

Mässa: Vill du inte vara kreativ, eller kanske måste du likt alla andra framgångsrika konstnärer, vara lite på pickalurven innan du fyller målarduken, så är Auktionsverket Kulturarena the place to be istället. För Göteborg går ju som bekant hand i hand med öl, och på lördag samlas några av Sveriges främsta mikrobyggerier under ett och samma tak! Det låter inte så pjåkigt va? Missa för guds skull inte Nöjesguidens ölmässa. På Auktionsverket Kulturarena, på lördag alltså, om du redan glömt.

Scen: Ett gott skratt förlänger livet, sägs det. David Sundin är rolig, sägs det. Liva upp denna kalla, tråkiga februari-torsdag och pallra dig till Pustervik för att i alla fall få chans till ett leende på läpparna under Brooklyn Haha med David Sundin & vänner. Det blir kul!

Mat: Nej, vi tröttnar aldrig på brunch. Tydligen heller aldrig på vegetarisk brunch. Det har på något sätt blivit en stående aktivitet i kalendern (i alla fall i våran) men det är ju bara så förbannat trevligt att äta. Speciellt buffé. Är du vegan så behöver du heller inte vara orolig, för det finns en hel uppsjö av alternativ för dig också. Fasta fram till helgen och få extra valuta för pengarna när du drar till Cafá Hängmattan för att frossa. 

Samtal: Populistfebern verkar likt pesten på 1300-talet ha drabbat Sverige. Eller? Åsa Linderborg, Sanna Rayman, Göran Greider och Andreas Johansson Heinö samtalar i alla fall kring huruvida populismen är till för folket eller eliten. Givetvis refereras det till Trump, men också till andra ”popentater” som Erdogan och Le Pen.  Lyssna, håll med eller inte på Göteborgs stadsteater.