Veckans fem bästa

Nu står du mitt i veckan igen och undrar hur du ska spendera kvarvarande tid. Du vill ju varken gulligulla framför tv:n eller ränna runt som en manisk iller på krogen. Det här är veckans fem bästa.

Mat
Kinesiskt såklart! Kinesiskt nyårslov må ha pågått i viss grad både en, två, tre, och fyra veckor men det är nu det smäller. Dimman klarnar. Nystart och en chans att redan nu återuppliva dina fördärvade nyårlöften. Fira på Lindholmen Street Food Market genom att möla i dig friterade räkor. Förhoppningsvis (likt mig) också bada i nykunskap angående kinesisk matkultur. Gröna Brunnens avhämtningsmeny kan omöjligt representera dess rätta bredd.

Shopping
I lokalen på Järntorgsgatan är det Aw med konst och klädbyte. Somenid, Studio Björka och Klädoteket kombinerar sina passioner och ger oss det bästa av allt. Ta med lite gammal skit och få lite ny. Bubbel och kalas för alla och miljön.

Film
Hjärtat har biopremiär idag, ja vi älskar den, för att den är bra, och för att Fanni är rimlig och inspirerande. Imorgon kommer hon till Hagabion och pratar. Du lyssnar, äter popcorn och känner igen dig.

Aktivitet
Antingen så är du helt omåttligt sugen på att svettas i en R2 D2-dräkt inne på mässan med 800 likasinnade sci-fifantaster. Eller så är du inte det. Då åker du istället ut till skärgården och gör motsatsen, ligger på ett liggunderlag bakom en klippa, skyddad från blåsten men värmd av solen för första gången i år och premiärar dina nya glajjor.

Måste
Vara med och demonstrera mot utvisningarna till Afghanistan.