Annons ↓ Annons ↑

Veckans fem bästa

Helgen består inte bara av fest och sena nätter. Nej, nej, det finns massor av annat kul att göra. Gå på marknad, utställning, föreläsning eller varför inte börja helgen med att stressdetoxa? Som sagt, helgens helg har mycket att erbjuda!

Föreläsning: Hur hänger egentligen #metoo, makt och jämställdhet ihop med strukturella maktrelationer så som klass och kön? Vi har inte svar på frågan, men precis detta tar upp Gudrun Schyman upp under en föreläsning på Blå Stället. Minst sagt viktigt och kostar inte en enda krona! Antalet platser är dock begränsade, så var inte allt för sen på bollen!

Avslappning: Stressad? Stel? Spänd? Då kanske det är dags för dig släppa taget och varva ner lite. Ta tillfället i akt stressdetoxa!  Anmäl dig till Yogastudions detox-yogaklass och lär dig avstressande andningstekniker och meditation. Rensa bort gamla stenar som tynger dina axlar och ladda om inför helgen!

Konst: På med kultur-klädseln, för i helgen väntar två vernissager av olika slag. Dels utställningen Metaformos av skulptören Jone Kvie på Göteborg Konstmuseum. Det blir både stort och maffigt, inget du vill missa! När du skådat hans verk tillräckligt länge kan du pallra dig vidare till Gallery by J och utställningen Making art with Noice, som också är Mikkey Dees allra första konstutställning i Sverige. Stannar du tillräckligt länge kan du även mingla med musikern efteråt.

Design: Ja, förutom mat så presenterar Lindholmen Street Food Market alltså Lindholmen Street Design Market på lördag. Trängs bland alla andra hippa människor och unna dig lite av varje. Inspireras, drick kaffe, tjöta med folk, ät nåt gött eller handla något som ingen annan har!

Mat: Som du redan vet har västkustens pärla en hel uppsjö av brunch att erbjuda. Välj och vraka mellan Brunch a´la Vegas på Casino Cosmopol, söndagsbrunch på Skansen Kronan, söndagsbrunch vid havet i Göteborgs skärgård eller en vegetarisk buffé på Café Hängmattan.