Annons ↓ Annons ↑

Veckans fem bästa

Nej, ingen klandrar dig, vi alla gör det, sitter still, dricker öl och svettas i solen. Men tro det eller det finns annat; här är det bästa denna veckan.

Revolt
Du pinats, låtsas bry dig, studerat skottvinklar och frisparkssituationer, hejat på, skrikit högt, klappat händerna och betett dig obehagligt patriotiskt fler gånger de senaste veckorna än du gjort under hela din livstid. Det räcker nu. Skit i kvarten, skit i låtsas bli bedrövad och gör något mer meningsfullt. Ligg still kolla upp i taket eller räkna flugor i fruktskålen, båda kvalificerar.

Käk
Att frukost är det bästa sättet att börja dagen, det är onekligen sant. Huruvida det också innefattar frukost i form av 29 pannkakor på 45 minuter, det är ännu inte fastställt. Det är upp till dig att ta reda på. Imorgon trallar du därför glatt ner till Egg & Milk, trycker i dig 29 stycken och firar därefter det nya rekordet med att antingen strax därpå häva ur dig lika många, eller konstatera att: ja, också 29 pannkakor på 45 minuter är ett väldigt bra sätt att börja dagen.

Musik
Det må vara i osexig omgivning, i dagsljus, med en brokig skara hysteriska yngel och plankstekar närmast tillhands, men både Daniel Norgren och Sabina Ddumba är tillräckligt bra live för att trots allt annat, hålla måttet också på Liseberg.

Utflykt
Eftersom du missade Mathilda Sjöström (Det Brinner, Steget, Nationalteatern) på Öbergska igår ska du ta hädanefter ta alla chanser som ges att se henne igen. Imorgon kommer den första: på Öbergska igen, denna gången med hemlig gäst. Ta ditt pick och pack, pina igenom tjugo minuter på vagnen och njut därefter till fullo av din imaginära semester.

Bio
Filmen som visas är Sugar Man, en dokumentär om den amerikanske musikern Sixto Rodriguez. Den är bra, men bättre är att se den utomhus. På Vila Belparc, söndag klockan sex!