Annons ↓ Annons ↑

Veckans fem bästa

Veckan är ung och det finns mycket att utforska som inte involverar Gothia Cup eller Guns n Roses. Nedan finns ett gäng tips på saker att hitta på så här i mitten av sommaren. Garanterat fri från ungdomsfotboll från någon liten vall och upphaussad arena-rock.

Dans
”Jag önskade att jag var bättre på att dansa”, tänk hur ofta tanken slagit dig när du befunnit dig på något dansgolv. Det är dags att ta tag i problemet och vad bättre än under sommaren, dansens favoritårstid. På Esconde dans får du lära dig ett gäng danser under en tre timmars intensivkurs. Ta sedan färjan mot Brännö för att visa upp dina nya kunskaper och moves. Får du inte nog där så är det salsakurs på Liseberg under söndag mellan 17 och 18.

Konserter
Det kryllar av konserter i Göteborg under sommarmånaderna. På Liseberg finns något nästan varje dag och den här veckan är David Urwitz vårt hetaste tips.

På fredag spelar danske legendaren Kim Larsen Trådgårn. Ladda upp med röd pölse, Tuborg och ett glatt humör så är en trevlig kväll garanterad. Vill man få en ännu ”fetare” musikupplevelse så arrangeras det över helgen festival på Styrsö, med bland annat Maia Hirasawa.

Utomhusbio
Missade du biologi visning i Azaleadalen förra fredagen? Misströsta inte för Villa Belparc håller konceptet levande hela sommaren. Nu på söndag är det dags för den omåttligt populära Håkan filmen, ”Känn ingen sorg”. Du vet själv hur unikt det är med utomhusbio, så det här är inget du bör missa.

Guidad utflykt
Tänk efter nu. När var senast gången du gick en guidad utflykt? Du vet en sådan där man gjorde i skolan när man besökte ett museum eller kanske en borg eller liknande. På Sjöfartsmuseet anordnar man nu på torsdag en guidad tur på temat Majornas gatunamn. Förhoppningsvis blir det lärorikt men ger det motsatt effekt är det bara att lämna gruppen för en kopp varm choklad på Cafe Zenit istället.

Göteborgstävlingen
För den som tar det lugnt på fredagen arrangeras en energirik tävling av Clarion Hotel Post som tar dig runt hela Göteborg. En frågesport på tid och till hjälp har varje lag en polaroidkamera. Ni tävlar mot andra lag och vinnaren får tyvärr inget maffigt pris, men äran väger tungt när det arrangeras tävling en lördag 10 till 12.