Annons ↓ Annons ↑

ViVii

I fredags släppte ViVii sin första EP Savant. Bandets frontfigurer Caroline och Emil Jonsson beskriver känslorna för nya EPn, hur de definierar sin musik och hur det är att vara ett par i musikbranschen.

Berätta, hur träffades ni?
 E: – Vi träffades på ett sommarläger när vi var 11 och 12 år. Minns den sommaren som extremt varm, och att Caroline tokdissade mig. Jag försökte få henne att paddla kanot med mig hela den veckan.
C: – Emil va så ”out of my league”, visste inte hur jag skulle hantera det, tydligen genom att dissa, men Gud vet hur jag lyckades fånga hans intresse.

Hur skulle ni definiera er musik?
– 
Känslostyrd, haha! Lite drömsk kanske. Har fått veta att vi ligger under genren ”dreampop” .Vi visste inte att den genren fanns, men passande.

Första singeln har fått mycket positiv kritik. Hur känns det?
Det känns verkligen överväldigande.

Vad tror ni har gjort er så stora på brittiska bloggar?
– 
Ingen aning… men vi är väldigt glada att dom gillar. Älskar England!

Savant är namnet på er första EP. Har ordet savant samma mening som om man googlar ordet eller har det någon annan unik mening?
E: –Enligt google finns det många betydelser, men Savant är för mig, min besatthet kring serietidningar som började i tidig ålder, min fascination kring superhjältar och dess olika superkrafter. Jag har själv ”superhjältat” sedan jag va nio år…alltså i mitt parallella universum, där jag kan styra allt igenom tankekraft typ.

Vad betyder den EPn för er?
– 
Det är ju starten på kapitel 2. Vi har jobbat så länge med detta, så länge att vi tvekade om vi någonsin skulle få släppa musiken. Den betyder oerhört mycket. Nu kan vi dö lyckliga.
Hur är känslorna?
– 
De är överallt…eufori, hjärtklappning, pepp, likgiltighet…osv osv.
Det är ju lite utav ett ”big no no” att jobba med sin partner, men för oss är det ett ”big yes yes”
Att vara ett par inom musikbranschen är inte supervanligt. Tror ni den nischen gör er mer intressanta och tydligare att se i den stora musikdjungeln?
– 
Det är ju lite utav ett ”big no no” att jobba med sin partner, men för oss är det ett ”big yes yes”….iallafall nu. Ja, det kanske blir lite exotiskt…hoppas det.
Hur ska det bli att spela på Popapark i juli?
– 
Nervöst men roligt. Ser framemot att spela vår första festival. Kul också att få vara på hemmaplan, även fast det oftast är svårast att spela för nära och kära.