Way Out West: Gröna proffskockar på Lilla Dammen

Serveringsområdet Lilla Dammen bakom Dungenscenen är ett av årets tillskott på Way Out West. Här är det lite mindre stoj, mer utrymme, en bubblig cavabar och mysiga sittplatser. Klassiker som Smålandsrullen och Kebab finns kvar men för de som vill äta specialkomponerade rätter av gröna kockar från Göteborg är det Lilla Dammen som gäller.

Djungeltrummans matredaktör Sara Berndtsson träffade kocken Katja Palmdahl  som vanligtvis driver restaurang på Lilla Spinneriet i Lindome och AnyDay i Botaniska trädgården. Hon är en av tre Göteborgs-kockar som står bakom grytorna i helgen.

Hur har ni tänkt ni när ni komponerat rätterna för festivalen?
– Först och främst ska det vara gott och smakrikt, och det ska kännas att det ligger hjärta bakom maten.

Foto: Jenny Tran


Cecilia Jussinoja köksmästare på Ekologiska Lunchen, Ullrika Forsgren från cateringfirman Gaffelkonst och du har alla komponerat en rätt var, hur skiljer de sig åt?

– De är väldigt personliga och olika och vi använder oss av råvaror i säsong, det ska gå att äta här alla dagar! Vi har Ulrikas Ramen Bowl, Jussinoja Goes Sweden med grillad virkål, rostad jordärtskocka och kantareller samt Palmdahl goes Europé, en mer rustik morotsbaserad rätt med smörad ingefärsbuljong och bönor.

Restaurang Lilla Dammen har öppet hela helgen och rätterna kostar 155– 175 kr, dessert 85 kr.

Foto: Jenny Tran. Ugnsbakade morötter, fetatost, morotshummus, sesamfrön, smörad ingefärsbuljong.

Foto: Jenny Tran. Rostade kronärtskockor, grillad färsk vitkål, tryffelkräm och västerbottenost