Annons ↓ Annons ↑

Lunchlådan: Zucchini- och morotspasta

Det är inte alltid så jäkla lätt, det här med matlådor, det är därför du har oss. Mättande, fräscht och billigt – hugg in!

Räcker till: två lunchlådor och sallad
Kostnad: cirka 40 kr
Tillagningstid: 20 min

3 st långa morötter
1 zucchini
1 klyfta vitlök
1 msk smör
200 g halloumi

Sallad:
en näve ekologisk spenatsallad
6 st körsbärstomater
ett halvt äpple
en nypa solrosfrön

Gör så här: strimla zucchini och morötter med en osthyvel, och koka samtidigt upp vatten med en nypa salt. Under tiden: skär de små tomaterna i två delar, och dela äpplet i så små bitar som du vill ha, ät upp resten av äpplet medan du lagar maten annars slänger du mat i onödan! När vattnet har kokat upp lägg i zucchini- och morotsstrimlorna och låt koka i cirka två minuter. Låt sedan pastan svalna och torka något i durkslaget. Under tiden skär du upp lagom tjocka skivor halloumi och steker på hög värme, när de fått en fin knaprig yta är de klara. Förbered vitlökssmöret genom att smälta smöret och sedan pressa i en vitlöksklyfta. Lägg tillbaka pastan i kastrullen, och låt de värmas upp lite igen, samtidigt som du slänger i vitlökssmöret – klart!