Det är inte alltid så jäkla lätt, det här med lunchlådor, det är därför du har oss. Mättande, fräscht och billigt – hugg in!
Tid: ca 45 minuter
Kostnad: ca 40
Räcker till: 2 matlådor
½ burk tandoorimarinad
4 quornfiléer
3 dl bulgur
Rikligt med persilja
5-8 körsbärstomater
¼ rödlök
1 lime
1 dl gräddfil
1 lime
1 topp chili
1 körsbärstomat
2 cm gurka
salt och peppar och spiskummin
Häll marinaden i en plastpåse, lägg i de frysta filéerna, knyt påsen och låt dem tina.
Under tiden finhackar du rödlöken och tomaterna. Hacka persiljan ganska stort. Rör ihop raitan, hacka chilin smått, kärna ur gurkan och hacka smalt och smått, hacka körsbärstomaten. Smaksätt med lime, salt och peppar och lite spiskummin. När filéerna är mjuka (du kan tina dem i micron om du inte orkar vänta) kan du antingen baka dem i ugnen i en form med all marinad och ett täcke av persilja, eller steka i en gjutjärnspanna. Koka bulgur och blanda med lök, tomater, persilja och limejuicen.
Släng ner det i matlådan och packa upp skryträtten inför alla andras tappade hakor i lunchrummet.