Ibland är köttsubstitut skittråkigt, så att hitta kombinationer som slår dem är alltid mer än välkommet för den som försöker äta mindre kött. Det här är det perfekta receptet för en pasta som blir den vegetariska motsvarigheten till carbonara!
2 portioner/matlådor
Tid: 15 minuter
1 näve urkärnade kalamon-oliver
1 näve soltorkade tomater i olja
Pasta, två portioner
½ gul lök
3 ägg-gulor
1 dl grädde
2 dl riven parmesan eller annan liknande ost (Västerbotten blir toppengott!)
Salt
Peppar
Sätt på pastavattnet. Hacka löken, fräs den med salt och peppar i en högre panna.
Koka pastan.
Fräs tomaterna och kalamonoliverna tillsammans med löken.
Blanda ihop ägg-gulorna, grädden och osten till en ordentlig smet.
När pastan är klar häller du av allt, men spara någon deciliter pastavatten vid sidan av.
Häll ner pastan i pannan.
Späd ut äggblandningen med lite av pastavattnet, till en bra konsistens som inte är för tjock, men inte heller för tunn.
Blanda ihop allt, peppra lite mer, och servera med lite nyriven ost över.
Buon appetito!