Djungeltrummans matredaktör har testat indisk taco, en trend som tagit sig från New York via Stockholm rakt in i Slottskogen.
Mjuk aubergine i het vindaloo, spänstiga linser i kryddig currysås, blomkål, masala och cashewnötter, en frisk mangosalsa och ljuvliga tortillas. Kardemumma, spiskummin, koriander, och kanel – det är så många smaker som ryms i dessa indiska tacos från Taku Taku.
Ja, indiska tacos det låter nog knasigare än vad det är, det finns trots allt vissa likheter mellan det mexikanska och indiska köket. Vi har koriander, spiskummin, chili och vitlök för att nämna några kryddor, och bröd såklart, som en grundpelare i måltiden. Taku Taku serverar tre olika tacos på vete- eller majstortilla bakade av La Neta i Stockholm, över 7 000 runda små bröd kommer de förse hungriga själar med under helgen.
”Att indiska tacos kunde vara så gott, det var jag inte beredd på!”
Konceptet är framtaget med inspiration från foodtrucken Goa Taco i New York, en av världens främsta streetfood restauranger. Men passa på, Taku Taku har ingen hemmaplan utan poppar bara upp under Way Out West och Lugers andra festivaler i sommar. Tyvärr färdas trenderna över Atlanten långsamt till Göteborg, men jag hoppas att någon hakar på detta snart. Att indiska tacos kunde vara så gott, det var jag inte beredd på och jag vill gärna äta det igen!
Taku Taku hittar du på området Höjden under Way Out West. Tre tacos kostar 110 kronor och det finns kallbryggt kaffe och fruktmuster från Småland att dricka.