Annons ↓ Annons ↑

Ny Håkan-utställning på Liseberg

Sedan 2000 har Håkan Hellström skrivit soundtracket till Göteborg. Efter ytterligare två utsålda Ullevispelningar och hyllade albumet Du gamla du fria är det nu Lisebergs tur att rida på Håkan-vågen, i form av utställningen Klubbland.

– Klubbland är en popup-utställning, en upplevelse, en attraktion där besökarna bjuds på en musikalisk åktur – allt utom ett museum, säger Isse Samie på skivbolaget Woah Dad! Det blir en interaktiv, visuell, musikalisk och väldigt kärleksfull hyllning till en av våra största artister.

Inspirationen till Klubbland har hämtats från bland annat The Rolling Stones utställning Exhibitionism i London och Velvet Underground – New York Extravaganza i Paris. Men framför allt kommer idéer och inspiration från personer som står Håkan Hellström nära.

– Flera av de personer som känner mig allra bäst är med och skapar utställningen så det borgar för att det blir grymt kul. Spännande. Det är en stor ära såklart. Jag hoppas att känslan blir intim som en klubbspelning och storslagen som ett fullsatt Ullevi på samma gång, säger Håkan Hellström.

Popup-utställningen öppnar i samband med Lisebergs sommarpremiär den 22 april 2017 och blir kvar under hela året. Biljettsläpp planeras till den 2 april, som för övrigt är Håkans Hellströms födelsedag.