Pizza och potatis, två grundpelare att bygga hela sin kost på. Här möts de tillsammans i en god, och snabb, potatispizza. Med pimientos de padrón vid sidan av har du maten klar på nolltid!
Ingredienser:
- Tortillabröd
- Olivolja
- Vitlök
- Potatis
- Mozzarella
- Parmesan
- Salt och peppar
- Torkad basilika
- Pimientos de padrón (små gröna paprikor)
- Olja med neutral smak, t ex rapsolja
Pizza:
Sätt ugnen på 200 grader. Pressa ner ett par vitlöksklyftor i olivolja som du sedan penslar på tortillabröden. Hyvla potatisen i tunna skivor (med mandolin eller osthyvel) och lägg på. Avsluta med mozzarella, parmesan, basilika, salt och peppar. In i ugnen tills osten blivit gyllenbrun!
Pimientos de padrón:
Hetta upp några matskedar neutral olja i stekpanna. I med los pimientos och stek på hög värme ett par minuter, tills de fått ordentlig färg. Häll upp i en skål, ringla över olivolja och rejält med flingsalt.
Texten publicerades ursprungligen i Djungeltrumman #36