Fredagen den 19 maj tar den vandrande pop up-restaurangen Take over and out över Pusterviks matsal. Djungeltrummans matredaktör tog sig ett snack med Måns Backlund, en av kockarna, för att få veta mer om fredagens tillställning.
På fredag kommer pop up-restaurangen Take over and out till Pustervik. Det blir piggvar på tallriken och Pinot Gris i glaset för 250 kronor ackompanjerat av dj:s med bra musiksmak. Är inte fisk din grej? Var inte ledsen, de fixar även aperitivo i baren från klockan 15 med snacks och naturvin. Gänget bakom Take over and out har tidigare haft ryss-middag på Bar Centro, lagat köttig rawfood på Open New Doors och nu tar de sig alltså an Gotlands landskapsfisk piggvar.
Vilka är ni som står bakom denna nomadrestaurang?
–Take over and out är en kreativ plattform och inte en bestämd grupp. Denna gång är det jag och Viktor Näslund som kör men grundensemblen består också av Rhian Shellshear, Oskar Ahlvin och Crhistian Gustavsson.
Ni ska servera piggvar, varför är det så mycket snack om den fisken just nu?
–Bra fråga, för mig är piggvar nått vi smörpocherade på 2000-talet när jag jobbade på stjärnhungriga krogar. Men det är en god jävla firre …
”Vill köra en klubb där maten har en lika stor roll som musiken”
Vad är det ni ska ta out ur Pustervik?
-Ingenting! Det en väldigt fin lokal, och vi vill köra en klubb där maten har en lika stor roll som musiken.
Jag vill spendera mina sista slantar innan löning på en middag. Vad ska jag välja – Sjömagasinet eller Bar Centro?
– Jag provjobbade en dag på Magget när Mannerström drev det. Det var en av de absolut snuskigaste matfabrikerna jag satt min fot i tyvärr. Är dock övertygad om att Gustav Trädgårdh och Ulf Wagner löst hygienen på menyn och i kylarna sen dess. Gå och kika in och välj sedan själv!
Take Over And Out på Pustervik
Fredag 19 maj kl 19.00
Boka din plats på takeoverandout@gmail.com