Annons ↓ Annons ↑

Matlåda: Het fuskramen med kimchi och tofu

Denna rätt går så snabbt att tillaga att bara tanken på att beställa take away från närmsta kvarterskrog tar en evighet i jämförelse. Få ingredienser, lite förberedelser men galet mycket smak!

Tid: 15 minuter

2 portioner:

1 burk kimchi

250 gram tofu

2 salladslökar

2 portioner nudlar

7 dl grönsaksbuljong

1 msk sesamolja

På toppen: sesam och noir-strössel

Börja med att koka upp vatten till nudlarna, de flesta mataffärer har numera ett gäng olika att välja på. I detta recept används bovetenudlar. Koka enligt förpackningen och avsluta med att hälla av det varma vattnet och sedan doppa nudlarna i en bunke med iskallt vatten för att snabbt avstanna kokningen.

Häll kimchi i en kastrull och tillsätt grönsaksbuljongen, låt koka upp och tillsätt två hackade salladslökar, sesamolja och tofu, tärnad i bitar.

Rosta sesamfrön i en torr panna. Har du ett överblivet noir-ark från senaste sushimiddagen? Perfekt, smula ned det i pannan och du har ett snyggt sesam och nior-strössel.

Lägg nudlar i en djup skål, slå över kimchigrytan och toppa med sesamfrön och lite hackad vårlök. Garanterat superstark men tidernas snabbaste lunch och väldigt gott!

Publicerades i Djungeltrumman #47.