På fredag byter Bar Centro skepnad. För första gången i vår åker kaffet ut och in kommer istället räkor, kräftor, ostron, fesk, vinyler och naturvin. Lagom till pass kör vi måndagsmingel med grabbarna i Takeover&out som står bakom Göteborgs nya Skaldjursklubb.
Hej Takeover&out! Vilka är ni?
– Hej! Vi är: Måns Backlund kock, uppväxt på Styrsö, jobbat på Thörnströms och på Upperhouse i Göteborg annars mest utomlands. Linus Ström, kock, skåning, driver Hotel Stelor på Gotland och drev tidigare Tapasbaren i Majorna.
Hur kom idén att starta skaldjursklubb till ert förfogande?
– Vi tänkte fylla tomrummet Räkan lämnade efter sig.
Vad dricker man till skaldjur?
– Genomskinligt vin NATURligtvis!
Vad dansar man till skaldjur?
– Vad man vill, vi tänkte lira vinyl så man kan ta med lite plattor ner och bestämma själv.
Om du var ett skaldjur vilket hade du varit då?
– Linus: jag har väldigt svårt att definiera mig själv som ett skaldjur då jag har ett så mjukt yttre.
– Måns: ostron, byter kön då och då, känns som det ligger väldigt rätt i tiden.
Skaldjursklubben har öppet från 17.00-sent på fredagar och 16-sent på lördagar, varje helg, sex veckor framöver, i Bar Centros lokal på Kyrkogatan 31. Läs mer om klubben här!