Djungeltrummans matredaktör Sara Berndtsson har spanat in maten på Way Out West. Lyxiga avsmakningsmenyer och streetfood från Göteborgsrestauranger är några av favoriterna.
Lokala kockar vid Lilla Dammen
Det finns flera tillfällen att sitta ner och äta lite lyxigare. Göteborgsbaserade Gaffelkonst med Ulrika Forssell och Mats Nordström i spetsen serverar en 4 rätters avsmakningsmeny för 495 kr. Ett välkomponerat vinpaket går också köpa till och det tar ungefär en timme. För den som är på språng finns en trevlig tapasbricka att avnjuta med ett glas cava.
Lyxigt på Höjden
För tredje året i rad tar Agrikultur i Stockholm sitt pick och pack ner till Slottskogen och bygger pop-up restaurang. I år har de även med sig lillasystern Bar Agrikultur där du kan äta smårätter på stående fot till ett lite lägre pris och dricka Melleruds pilsner. Ett bra komplement till den lite mer exklusiva avsmakningsmenyn där du behöver kunna avsätta två tre timmar för att hinna med alla rätter. På menyn är det såklart massvis med grönsaker i olika format och texturer. För den som lägger mer tid på konserter än mat rekommenderas dock ett kort stopp i Ginbaren. På Höjden finns det mesta.
Vegansk glass och festivalklassiker
Att Otly slår ett slag för vegansk glass är svårt att missa i år. Förutom glasskiosker i varje hörn finns det också ett litet stånd som tillverkar glassen på plats, precis framför ögonen på festivalbesökarna. Med hjälp av flytande kväve kyler de ner smeten och i handen får du en kort stund en krämig blåbärsglass. Precis lika självklart som ett Way Out West med Otly är det att gå på musikfestival och äta Smålandsrulle, langos och thaigryta. Men i år har vi sett några glada tillskott längs matgatan mellan Linnéscenen och Flamingo. Vi har Kareokebaren Sing Sing som bjuder på både sång i den mobila kareokeboxen och Bahn mis fyldla med thempe och chilimajjo. Sunset Falafel langar rullar för glatta livet, Lindholmen streetfood bjuder på internationella smaker och lunchrestaurangen Noordish serverar riktigt tunga mackor på närodlade grejer. Lite mer lyx har vi fått denna festival men också ett mer personligt, och framförallt lokalt utbud av käk.