Annons ↓ Annons ↑

Kårp släpper nya singeln Devotion

Igår släppte Göteborgsbandet Kårp singeln Devotion på Musikguiden i P3. Den är bra! Vi ställde en fråga till dem.

Kårp släppte sin första singel, THERAPIST^2 för ett år sen. Den spred sig som en skogsbrand och hamnade på P3-rotation. I våras kom FREAK SMILE som nådde till musikbloggar i både New York och Berlin. Nu är bandet tillbaka med sin ”paranormala dödsdisco” i form av låten Devotion, som råkar vara ett alldeles utmärkt stycke musik. Själva kallar de låten för ”ett sexigt skräckslag i magen”.

”Vi har hört rykten om att det var en sjukt bra sommar. Tyvärr missade vi den eftersom vi har hängt i vår studio typ dygnet runt. Nu faller löven från träden och vi vill att alla ska discodansa med oss till Devotion!” hälsar sångerskan Anna-Maria i ett pressmeddelande. Vi hörde av oss.

Hej Kårp! Devotion är ju skitbra, berätta: vilka är ni?
–Kul att du gillar låten! Vi är en electrokvartett från Göteborg som gillar UFO:n, rymden och paranormala grejer (typ allt som är filmat med nightvision). Vi har en egen studio där vi grottar ned oss och producerar dansant dödsdisco. Allt i ett försök att göra musik som lever upp till vår sångerska Anna-Maria Lundbergs mäktiga röst. Typ så. Folk brukar jämföra oss med The Knife, Grimes och Robyn, det är jämförelser vi inte skäms för.

Det går bra att lyssna på låten både på Musikguidens hemsida och på Spotify