Tiden går fort när man har klot i klorna. Det har redan gått fyra år sedan Boulebar öppnade upp vid Rosenlundskanalen och det ska givetvis firas.
Det började med en tågluff genom Europa och fortsatte med en crossover mellan motion (nåja) och mat. Nu har fler än 400 000 gäster (enligt ett pressmeddelande från Boulebar) kastat klot, umgåtts och ätit fransk bistromat i motion&mat-restaurangkedjans Göteborgslokal sedan öppningen 2014. Det firar man med en rejäl fest, nu på fredag, med fri entré, boule och smakprover från den nya menyn.
—Det blir grym livemusik från jazzhoppet Amanda Andréas och en stämning som får sena klubbnätter i Paris att verka sömniga. Vi ser fram emot att kora en skyttemästare på gruset och det blir urgoda smakprover från vår nya meny. Och kanske det franskaste som finns, förutom boule då, en iskall ostronbar och sprudlande champagnefontän, berättar Sara Berndtsson, vikarierande marknadsansvarig på Boulebar Rosenlund.
Amanda Andréas musik tar enligt uppgift ”avstamp i den svenska jazz- och vistraditionen”. SVT:s Per Sinding-Larsen har benämnt henne ”jazzhoppet”. Under hösten är hon aktuell med konserter ihop med bland annat Kapten Röd och Bo Sundström och debutalbumet väntas komma våren 2019. Den andra november kommer hon, tillsammans med sitt band, till Boulebar Rosenlund. För DJ-bestyren under kvällen står Boulebar Allstars, Anthony Lappas & Elemina Karlsson.
Full disclosure: Boulebars Sara Berndtsson är även matskribent på Djungeltrumman.