Annons ↓ Annons ↑

Kraftwerk till Liseberg sommaren 2019

De tyska syntpionjärerna Kraftwerk har sedan början av 70-talet tagit plats som en koloss i den synt- och elektronik-inspirerade musikvärlden. De senaste åren har de turnérat med en 3D-show (minns ni WOW?) och nästa år kommer Kraftwerk till Liseberg. Närmare bestämt den 30 augusti 2019.
Kraftwerk grundades 1970 av Ralf Hütter och Florian Schneider i Düsseldorf, Tyskland. Snabbt nådde de internationella framgångar med sina elektroniska ljudbilder och sitt experimenterande med robotteknik och tekniska innovationer. Deras unika kompositioner, med innovativa tekniker och digitala rytmer har enligt pressmeddelandet – och vi håller med – utvecklat hela musikindustrin och influerat flertalet genrer såsom elektro, hiphop, techno och synthpop.
De senaste åren har Kraftwerk turnerat med en 3D-konsert som ”tar med publiken på en resa över decennierna i en perfekt blandning av musik och performance art”. I sommar tar de med showen till Stora Scenen på Liseberg.
– Att kunna presentera den här showen på Stora scenen är fantastiskt. Kraftwerks 3D-show har besökt scener som Museum of Modern Art i New York, Operahuset i Sydney och varit headliner på alla festivaler av rang, Mäktigt är bara förnamnet, sägerPer Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.