Garveriet som fungerar som en mötesplats för hållbarhet, närproducerat och småskaligt beläget i Floda strax utanför Göteborg mottog priset Årets Banbrytare under måndagkvällens White Guide Gala.
Garveriet som huserar i garverilokalerna i Floda har bara hunnit vara öppet några månader men har redan lyckats göra ett märkbart intryck på sin omgivning och restaurnagbranschen med sin säsongsbetonade meny. Under måndagskvälles White Guide Gala som hölls i Malmö kammade de nämligen hem priset i kategorin Årets Banbrytare med motiveringen ”För att med stora ambitioner ha skapat en inspirerande mötesplats i en spännande kulturmiljö där hela verksamheten kring gastronomi och dryck bygger på närproducerat och småskaligt med hållbarhet i fokus.”
– Det här känns otroligt tacksamt och glädjefullt, vi jobbar mycket med omställningsrörelsen. För att kunna göra det kan man inte bara prata om lokalproducerat och minskat matsvinn utan även hur man ska tänka med mat och hållbarhet i nästa steg, säger Matts Johansson, en av ägarna och initiativtagarna till Garveriet.