Annons ↓ Annons ↑

Familjen: ”Sen tror jag inte på inspiration, bara på hårt enträget arbete”

På lördag den 24/8 spelar Familjen på Liseberg. Vi snackade om att bli ödmjukare med åren, karuseller, givande samarbeten och om kommande albumplaner med Johan T Karlsson. 

Hur ser din egna relation till Liseberg ut? 
– Den är bra tror jag. Jag spelade där för några år sen och jag var där som besökare som liten.

Åka karuseller eller äta sockervadd? 
– Åka karuseller!

Nu har du gjort musik som Familjen under en längre tid, vad skulle du säga är den största lärdomen du dragit under din tid som artist? 
– Att inte producera och ge ut nåt när man inte har nåt att säga. Då blir det skit. Då ska man skita i det och göra nåt annat tills lusten kommer tillbaka.

Har din karriär gått de vägar du trott att den skulle göra?
– I början tog allt fart och jag var inte riktigt beredd på att jag skulle bli så stor. Jag var också rätt överraskad när vi börja spela utomlands. Vi spelade i Australien, Italien, Tyskland, Ryssland med mer. Men hursom har jag alltid innerst inne vetat att det skulle gå bra för mig. Jag är stundvis väldigt passionerad och envis med det jag gör.

Vad gör du för att fortsätta utmana dig som musiker? 
– Hitta spännande samarbeten och att bara fortsätta, aldrig sluta. Allting kring en förändras och om man fortsätter så tvingas man förändras med omgivningen.

Har din syn på inspiration och kreativitet ändrats genom åren? 
– Ja, jag har förstått att samarbeten är otroligt givande och oftast väldigt roliga. I början gjorde jag att själv, mest för att visa att jag var grym och kunde göra allt själv. Nu skiter jag i sånt. Jag har redan bevisat att jag kan. Sen tror jag inte på inspiration, bara på hårt enträget arbete.

Förhåller du dig till ditt artisteri på samma sätt som du gjorde när du debuterade som artist? 
– Jo ungefär samma. Jag är nog lite ödmjukare idag. Förr var jag mer av en “loose cannon” på scen.

Vad händer i höst? 
– Jag jobbar på album nummer fem!