Första veckan i maj har kommit. Snart är sommaren här och förhoppningsvis får vi njuta av en alldeles underbar maj månad. Vecka 19 bjuder på en hel del smått och gott och vi listar som vanligt fem guldklimpar som kan bryta av hamsterhjulet. Det blir massa mat och dryck och lite drive-in standup.
All in på Tredje Lång
Årets Ölgöteborgare 2019, Peller Frost, gästar Brewers Beer Bar på Tredje Lång för en härlig ölprovning. Han kommer ta med två rykande nya öl från ALL IN BREWING. En pale ale, ”(duh!) Pale Ale” och en suröl med mango, Mango Bird. Provningen kommer ske på ett socialt distanserat sätt. Dessutom kommer några gamla klassiker att kopplas in i tapparna igen. Är du en ölfantast så missar du inte detta.
Lördag 9/5, 13.00, Brewers Beer Bar, Tredje Långgatan.
Quizadillas Quarantänsquiz
Denna vecka kör Quizadillas sitt quarantänsquiz som vanligt, det sjunde i följd. Eftersom det är Bergmanveckan så kommer quizzet handla om Ingemar Bergman. Är du en Bergmanfantast så har du möjlighet att visa upp dina skills på detta quiz. Det blir allt från Fanny & Alexander till raukar på Gotland. Det kommer även två gäster till streamen, en av dem är Vilhelm Blomgren, känd från bland annat Gösta och Midsommar.
Torsdag 7/5, 20.00 – 21.00, livestreamat på Facebook,
Klubb Karantän
Det är Klubb Hybris som flyttar ut till Bananpiren för en show, Ungjävlar, med Ina Lundström och Emma Knyckare. Det blir en interagerad frågesport om dem vi älskar mest fast de förtjänar det minst, samt tips på hur man överlever i karantäntider. Showen pågår i en timma och det är drive-in som gäller.
Torsdag 7/5, 14.30 – 15.30, Drive-inbion, Bananpiren.
Sparris, Riesling & Rabarber
Med våren kommer också många efterlängtade och härliga primörer. En av alla är sparrisen. På lördag gästas Wine Mechanics av kocken Markus Junkala som kommer laga både grön och vit sparris och rabarber. Till detta serveras det tyska Rieslingviner av Jonas Hellman. Det låter helt fantastiskt och väl värt ett besök.
Lördag 9/5, 14.00 – 21.00, Wine Mechanics.
Whiskyprovning
Mackmyra är whiskyn som satte Sverige på den internationella whiskeykartan. Nu gästar de Porter Pelle och bjuder in till en whiskyprovning. Under provningen tas du med på en resa från då till nu och får även en inblick i hur framtiden ser ut för Mackmyra. Varför har eken betydelse för whiskey? Hur får man ut ännu mer av sin upplevelse när man dricker whiskey? Det får du lära dig på den här provningen.
Torsdag 7/5, 18.00 – 19.30, Porter Pelle.