Text: Therese Elgquist
Undrar du hur du får till den perfekta växtbaserade burgaren? Therese Elgquist har svaren.
- Bröd – en favorit är ett surdegsbröd eller surdegsfralla! Redo att fylla med massa smarriga grejer.
2. Fräschör – sallad, tomat, och gurka, det vill säga något som bryter av mot fett och sött. Detta går att addera utan att tillaga det.
3. Krämighet och dressing – en majjo, bönkräm, muhammara eller annan smakrik röra, kanske nötost eller guacamole.
4. Biffen – det är denna som bidrar med mesta matigheten! Kör antingen på en ren grönsaksbiff på exempelvis rödbeta, någon med bönor, svamp och fröer eller nötter för crunch. Kan också vara en plant based, det vill säga en “köttig plant-biff”.
5. Crunch och krispighet – Friterat är gott. Det kan också vara krispiga grönsaker i en coleslaw eller varför inte stekt svamp?
6. Syrlighet – något picklat är alltid gott att ha i. Gurka, morötter, rödkål och kimchi – vad som helst som bidrar med syra!