Annons ↓ Annons ↑

GÖTEBURGARE – TRE TIPS FÖR SAFTIGA SMAKER: TATIANA MADRID

Djungeltrumman frågade ut tre goa göteburgare om stans saftigaste hamburgare. Möt Tatiana Madrid som delar med sig av sina göteborgsfavoriter.

Hej, Tatiana Madrid vem är du? 
– Jag är ett matvrak från Hisingen som har jobbat inom webb och kultur sen tonåren och som är tragiskt beroende av Instagram och mobil-patiens (men det är okej). Jag förlorade smak- och luktsinnet när jag hade Corona tidigare i år och fick då en liten identitetskris då jag anser att mat är livet. Som tur var fick jag tillbaka mina sinnen efter några veckor.

Vad har du i din hamburgare? 
– Min hamburgare måste för det första bestå av hamburgerbröd, gärna brioche-typen grillad i ugnen en stund. Får jag en bit sallad eller skivat bröd, även om det är fancy surdeg, blir jag förbannad. Sen älskar jag beyond-burgarna eller de vego-biffarna som är åt det hållet. Bra konsistens och saftighet är a och o. I övrigt älskar jag att ha på god långlagrad ost, rökig sås, mayo, grönsaker, guacamole, mmmm… Behöver inte vara svårare än så!

Var hittar en Göteborgs bästa burgare? 
– Bastard Burgers har verkligen sopat mattan med deras burgare. Det är så galet gott och man kan inte heller låta bli att lägga till sideorders tills pengarna tar slut. Innan dess har Barleys Food Factory på Hisingen hållit fanan högt, det är verkligen ett guldställe tycker jag.

Hur tror du att hamburgarna kommer att se ut framöver? 
– Utvecklingen går åt rätt håll för oss som äter veg. Förr fanns det bara ett ensamt, ganska basic alternativ när man var ute och åt på lokal, medan man nu börjar se mer variation på vegburgarna. Sen är det spännande att se hur svenska matproducenter tacklar de nya sorters biffarna som är mer likt kött. Jag hoppas experimentlustan fortsätter här på hemmaplan, med en boom av micro-vegoköttlabbar på samma sätt som de lokala microbryggerierna. För privatpersoner tänker jag mig hemmakit för odling av vegokött – 2020-talets surdegspysslande!