I december öppnar Boqueria upp vid Götaplatsen. Djungeltrumman har mött Jacob Ahlstrand som kommer att arbeta som nöjeschef på Boquerias göteborgssatsning för att prata om öppningen och deras beryktade sangria.
Hej Jacob Ahlstrand, vem är du och vad har du för roll på Boqueria?
– Hej Amanda! Jag är något av en mångfacetterad pop-prisse med en förkärlek för mat och musik. Gällande Boqueria var jag med tidigt i processen inför den nyaste kandidaten till Göteborgs skyline. Snart kommer december och då kommer jag gå renodlat under titeln “Nöjeschef”. Men mig kommer man kunna hitta lite överallt i lokalen.
Förra året prydde du omslaget till Djungeltrumman, tror du att det spelade in vid din arbetsintervju för Boqueria?
– Ja, man får väl ändå tro det. Har alltid känt att Djungeltrumman skulle vara min uppgång och eventuellt mitt fall.
Hur kommer det sig att ni valde att öppna just vid Götaplatsen?
– Götaplatsen har tack vare våra grymma grannar länge varit något av ett epicenter av Göteborgs krogscen. Med ett såpass grymt koncept, som Boqueria faktiskt är, känns det helt naturligt att hänga hatten på Poseidon.
Hur skulle du säga att Göteborg mår som krog- och klubbstad?
– Jag tror att vi alla är lite svultna på vibranta och levande upplevelser. Jag vet att Boqueria kommer att lysa upp det annalkande vintermörkret.
Vad kommer vi att kunna förvänta oss av Boqueria i Göteborg?
– Boqueria Göteborg är, likt våra syskon i Stockholm och Åre, hela paketet under granen. Vi har två lokaler som ligger parallellt med varandra, Restaurangen och Torget. I Restaurangen serveras autentisk spansk mat av högsta kvalité med personlig och prestigelös service. Till Torget hittar sig den som gillar lite mer puls i lokalen. Här står en harang färgstarka individer för musiken i perfekt synk med stans i särklass vassaste bartenders som tar dig vart du vill, så fort du kan.
Det ryktas att ni har en sangria som smakar otroligt gott, stämmer det?
– Den beryktade sangrian på Boqueria är något som talar bäst för sig själv, definitivt värd en kik förbi Götaplatsen.
Vad kommer ni att servera för mat?
– Vi influeras huvudsakligen av det spanska köket, med fokus på Barcelona och San Sebastian. Under middagsservicen är det tapas på menyn i Restaurangen. Det vill säga att man plockar ihop ett flertal mindre rätter som känns lockande och frossar i livets goda. Det passar perfekt såväl för affärsmiddagar som första dejter. Torget är som Götaplatsens egna saluhall. Här bedrivs charkuteriverksamhet utav rang i samklang med pintxos, drinkar och bubbel. Här kan man slinka in för något gott att äta när som helst utan att boka. På lunchen serveras det nya rätter varje dag, under ett något friare koncept för att verkligen låta våra grymma kockars kreativitet skina. Brunch på Boqueria Göteborg kommer att bli precis hur bra som helst. Vi håller på att fila på ett riktigt roligt upplägg som blir redo till start… LONG LIVE MIMOSA!
Finns det något på menyn som man absolut inte bör missa?
– Menyn är väldigt levande och jag får nya favoriter hela tiden. Dock är starka kandidater i den första menyn för Göteborg definitivt spädgrisen och våra gambas!
Hur kommer er klubb- och musiksatsning att se ut såhär i corona-tider?
– Vi öppnar med anpassad lokal för allas säkerhet och följer de rekommendationer som finns tillgängliga för restauranger. Med det sagt betyder det inte att man behöver stå utan spanienresan 2020, det är inte svårare än att hitta sig upp till Boqueria för att stilla behovet. Under rådande omständigheter kommer vi att ha ett tydligt fokus på restaurangupplevelsen. Vi öppnar med Torget som en förlängning utav restaurangen för att verkligen kunna erbjuda bra distansering samt för att ha plats för fler härliga gäster. På Torget har vi dj:s som spelar flera dagar i veckan och när saker ser lite bättre ut igen kan jag lova att vi kommer göra spektakulära ting. Bäst vore nog att följa oss på sociala medier för att hänga med i event-kalendern. Kulturen och utelivet har åkt på en riktig känga, det ska verkligen bli roligt att hjälpa dem på fötterna igen! Min stora rekommendation är att vara riktigt snabb på bollen och boka bord till vår nyårsmiddag och brunch. Den kommer att vara något alldeles extra och livet är sällan mer roligt än nyår på Götaplatsen.