Annons ↓ Annons ↑

En bartenders guide till ett lyckat nyår

Djungeltrumman har snackat med den assisterande barchefen August Helander för att ta reda på hur man blandar en nyårsdrink av rang. 

Hej August Helander, vem är du och vad gör du?
– Hej! Jag är 26 år och jobbar som assisterande barchef på nyöppnade Boqueria uppe på Götaplatsen. När tider ser annorlunda ut så spenderar jag ofta min fritid med vänner och det helst ute på Göteborgs härliga ställen. Mat och dryck är mina absolut största intressen, jävla tur att det är precis det jag får jobba med!

Hur ska du fira nyår?
– Nyår firar jag först med ett videosamtal med mina bff’s där vi ska fortsätta på quizet som startade förra året. Efter det står jag bakom baren på Boqueria och tillreder cocktails och häller en väldans massa bubbel! 

Vad är det viktigaste för ett lyckat nyårsfirande såhär i coronatider?
Att man tar hänsyn till restriktioner och rekommendationer men ändå gör något man blir glad av skulle jag säga. En härlig middag med de absolut närmsta (men givetvis inte fler än fyra personer) och Cards against humanity kommer man jävla långt med.

Vad kommer du att lyssna på för musik under ditt nyårsfirande?
Under dagen blir det Backstreet Boys på repeat och till kvällen litar jag på att Jacob Ahlstrand löser livets spellista för våra gäster och oss!

 Dela med dig av ett recept på en lyckad nyårsdrink.
– French 75 är min favoritdrink på nyår. Den är fräsch, den är god, den är enkel och rätt billig att göra. Jag tycker om den som bäst i ett highball-glas på is.

– Såhär gör du: Skaka upp 3cl gin, 2cl (färskpressad) citronjuice och 1cl sockerlag (50% vatten, 50% socker, koka tills sockret löst upp sig). Sen silar du upp det i glaset, låt gärna glaset ha stått i frysen i några timmar för extra krisp, fyller på med is och toppar med bubbel (champagne eller crement, den ska vara torr och fransk!). Rör gärna lite så att allt blandas ihop. Avsluta med en stor och härlig citronzest och du är en cocktailör utav rang!