Framtidens Feskekôrka ska kombinera mat och kultur. Utöver restaurang och fisk- och skaldjursförsäljning kommer du även kunna gå på spelningar av både nya och etablerade artister.
I september förra året stängde göteborgsikonen Feskekôrka för en rejäl upprustning. Nu har fastighetsägaren Higab med hjälp av Västkustupplevelser tagit fram ett nytt koncept för lokalerna som är planerat att ta form 2023.
Försäljning av fisk och skaldjur över disk finns kvar från förr. Nu tillkommer en vinbar, ett eget rökeri och servering av egen sill och snaps. Tanken är att besökare ska kunna provsmaka sig fram till sina favoriter, som de sedan kan välja att köpa med sig hem eller avnjuta på plats. En mindre scen för musikframträdanden kommer även att installeras.
– Husets historia spelar en viktig roll, därför vill vi spegla både Göteborg och Västkusten. Det ska vara en plats som fortsätter att locka turister samtidigt som göteborgaren ska kunna gå ner till ”sin” Feskekôrka när som helst året runt, säger Joacim Lager från Västkustgruppen.