Annons ↓ Annons ↑

Liseberg öppnar en helt växtbaserad restaurang

Nu öppnar Liseberg den helt växtbaserade restaurangen The Green Room. 

Liseberg slog återigen upp dörrarna till parken den 3 juni tidigare i år. En nyhet för i år är deras nya restaurangtillskott The Green Room som kommer att servera helt växtbaserad mat. Restaurangen har rum för 120 sittande matgäster och kommer att fokusera på hållbara och närproducerade råvaror som följer säsongerna.
– Vi ska överraska gästerna med vad växtbaserat kan innebära, det här är inte en restaurang bara för de redan övertygade, utan för alla. Vi kommer bjuda på råvaror från, i största möjliga mån, lokala bönder som vi på ett hantverksmässigt sätt tillagar enligt det nordiska köket med influenser från hela världen, säger köksmästare Peter Wallin.

I samband med öppningen av The Green Room öppnar Liseberg ytterligare två nya restauranger, art deco restaurangen 1923 med plats för 800 gäster vars meny erbjuder klassiker som råbiff och steak frites med hemslagen bea och Bergs Bistro som är en färgglad och lekfull matplats som kommer att ligga i barnområdet Kaninlandet.
– Vi tar fortsatt nya kliv på det här området och i år syns en hel del, men vi är inte klara än utan fortsätter att utveckla Liseberg som en plats som ska dra även som mat- och dryckdestination, säger Andreas Andersen, VD Liseberg.