Annons ↓ Annons ↑

Krognytt

Det händer grejer på krogfronten. Vi guidar dig igenom de nya ställena du bör ta dig till.

En sörplande sugga

Suggan Vinbar öppnar i Majorna. 

Någon gång i oktober öppnar Felicia Nordström med entourage vinbaren vars namn sannolikt är en blinkning till stadsdelen Majornas sista bordellkrog Gyllene Suggan. Ett namn som många år senare också fick en nyrenässans i korsningen Karl Johansgatan och Allmänna vägen. Här serveras det hursomhelst vin på glas och i karaff. Gott så. 

Saltstänkt på Heurlins

Ny havsbistro på Clarion Hotel Draken. 

Hotell Clarion Hotel Draken öppnar den 1 oktober på Järntorget i Göteborg. På 33:e våningen finns Brasserie Draken och på bottenplan återfinns Heurlins. Krogen beskrivs som “en saltstänkt havsbistro med stort sötsug”. Detta manifesteras i en spetsig fiskekrog med rätter som fish & chips, fish tacos, clam chowder och västkustens pärla i form räklådan. Till detta kommer ett brett utbud av både öl och vin på fat.

Den sötsugna delen är i sin tur en kombination av bubbel på tapp och bakverk. Menyn är signerad Patrik Fredriksson, en av Göteborgs mest kända konditorer.
– Det ska bli otroligt kul att få vara en del av Heurlins som kreativt bollplank. Under skapandet av menyn kommer jag ta ut svängarna ordentligt och välja ut de bakelser som ligger mig varmt om hjärtat, klassiker som gästerna kommer känna igen även om de ser lite annorlunda ut. Jag kommer att låta min lekfullhet ta plats i framtagandet av det här unika konceptet, allt för att få fram de goda smakerna och behålla hög kvalitet, säger Patrik Fredriksson.

Heurlins öppnar i samband med att hotellet slår upp portarna den 1 oktober.

Utan krusiduller på Chicca Belloni

En doft av Italien till Rosenlund.

Den kommande krogen Chicca Belloni erbjuder som namnet förmodligen antyder medelhavsmat med starka inslag från Italien. Krogen ingår i Esperantogruppen, samma kedja som ligger bakom till exempel Tranquilo, Zamenhof och Barabicu.  Chicca Belloni öppnar i Rosenlund någon gång i september.

Botánico rekryterar ny barchef

Aschebergsgatans Botánico presenterar A.J Gormley.

Det var under hösten 2021 som Botánico slog upp portarna på Aschebergsgatan 23. Nu presenterar de en ny barchef i form av australiensiske A.J Gormley.
– Botánico är en fantastisk plats att vara på, och jag ser verkligen fram emot att påbörja den här resan. Jag älskar konceptet, jag gillar stilen på cocktails och tycker om de leverantörer som vi arbetar tillsammans med. Det passar också bra sett till var jag är i livet just nu, för mig och min familj, hälsar A.J Gormley.

Bakom Botánico står krögartrion Tobias Andersson, Dan Enelund och Niklas Bengtsson. Krogen består av restaurangen på ovanvåningen med cocktailbaren ”Jungle Bar” en trappa ner. Två år efter att de öppnade ser Tobias Andersson positivt på tiden som väntar.

– Vi går in i en ny era nu, där vi fortsätter utveckla Botánico och dess koncept. Att få starta upp hösten med A.J som ny barchef känns väldigt bra. Vi kommer garanterat att få se nya, spännande smakinfluenser och många intressanta twister, säger Tobias Andersson.