Annons ↓ Annons ↑

Nu kommer NÒR till Göteborg

NÒR är ett modernt europeiskt brasserie som hyllar nordisk kokkonst med inspiration från Centraleuropa, här kommer klassiker serveras med en twist. Målet är att bjuda på förstklassiga smakupplevelser i en livlig miljö, för att bli den nya kvarterskrogen på Lindholmen.

I september öppnade den nya mötesplatsen på Lindholmen i Clarion Hotel Karlatornet. NÒR är en restaurang för alla tillfällen. På vardagar kan man äta lunch med kollegor och på lördagar en brunch med vännerna. Till kvällen serveras en á la carte inspirerad av Norden och europeiska brasserieklassiker. NÒR har som mål att ta vara på lokala och nordiska råvaror från skog och mark.

Vinhyllan rymmer ett brett urval av högkvalitativa viner med en förkärlek till europeiska viner, främst från Frankrike, Italien och Spanien. Cocktaillistan hyllar världens mest anrika hotellbarer med klassiska cocktails som samsas med restaurangens egna signaturdrinkar.
NÒR Lindholmen kommer ha plats för omkring 80 gäster i en inbjudande oas där intimitet balanseras med elegans. Som gäst kan man se när rätterna tillagas i det öppna köket, samtidigt som man blickar ut mot Lindholmsallén. Sommartid tillkommer en uteservering där gästerna kommer ytterligare ett steg närmre den grönskande allén.
– Det har länge saknats en självklar mötesplats på Lindholmen. Med läget mot Lindholmsallén, på entréplan i Karlatornet, ser vi fram emot att bjuda in såväl hotellgäster som göteborgare för att skapa just den där mötesplatsen för alla tillfällen, säger Johan Svensson, F&B Manager på Clarion Hotel Karlatornet.
NÒR har vuxit till ett restaurangkoncept med de senaste öppningarna på bland annat Södermalm i Stockholm och i Helsingfors. Balansen mellan det klassiska brasseriet som möter det moderna i en avslappnad elegans speglar Clarions profil väl, vilket har gjort att konceptet etablerat sig framgångsrikt inom Clarion Hotel. NÒR Lindholmen ligger i Clarion Hotel Karlatornet, på entréplan i Karlatornet.

Karlatornet öppnar även upp 300 helt nya hotellrum, cityspa, gym, bar och en gedigen konferensavdelning.
– Äntligen öppnar vi och jag är oerhört glad att vi nu kan påbörja vår resa. Jag är övertygad om att både våra hotellgäster och göteborgare kommer att älska NÒR, säger Magnus Östlund, General Manager på Clarion Hotel Karlatornet.

Fakta om restaurangen
Namn: NÓR
Antal platser: 78
Adress: Karlavagnstorget 2A, Göteborg