Annons ↓ Annons ↑

Maja Francis intar Pustervik

Efter framgångarna med skivan Hello Cowboy är Maja Francis i gång med sin Sverigeturné, och i helgen gästar hon Göteborg och Pustervik. Djungeltrumman har kollat läget inför spelningen.

Text: Nils Hidemark

Hur har spelningarna gått hittills?
– Vi började i Vänersborg förra veckan, och jag älskade det. Det var en jättefin teater och allting var rosa, så det passade mig perfekt. Jag var skitnervig, men publiken var så fin och hjälpte mig – så när vi spelade i Jönköping nästa dag kändes det bättre.

Hur känns det att spela på Pustervik i helgen?
– Det känns skitkul! Jag har inte spelat på stora scenen sedan jag var förband till Sierra Ferrel, så det är verkligen jättefint att få headlinea. Jag har också med mig Isak Benjamin som förband.

Vad har du för förhoppningar denna gång?
– Min största förhoppning är att det ska komma folk haha. Sedan är ju förhoppningarna också att jag ska kunna njuta. Målet med turnén är att jag ska kunna njuta lite mer varje spelning och kunna vara helt avslappnad sista giget.

Hur utmärker sig publiken i Göteborg?
– Jag tycker nog att de är lite livligare än andra. Det är lite samma känsla som i Danmark – lite röjigare på något sätt.

Vad är ditt bästa Göteborgsminne?
– Det starkaste minnet är när jag spelade på Way Out West. Det finns också något med att åka in i Göteborg – det känns nästan som att man är på ett nöjesfält. Det är någonting med det som får en att känna sig pigg direkt. Jag kommer också ihåg när jag hittade världens mysigaste fik i Majorna. Det är nog de små stunderna som är mina starkaste minnen.