Varje månad spanar Djungeltrummans chefredaktör Amanda Båmstedt efter det bästa och sämsta med samtiden.
Månadens hiss
Luncha på Duy-Tan
Om du är sugen på vietnamesiskt som smakar himmelskt är det bara att styra din kos raka vägen mot Kvilletorget 19 och Duy-Tan. Här hittar du rejäla portioner mat som är lagad efter traditionella recept där klassiker som pho, bahn mi, vårrullar och vietnamesiska pannkakor är stadiga inslag på menyn.
Beaujolais est arrivé
Vem gillar inte kulinariska festligheter? Nu är det snart dags för Beaujolais Nouveau-firande runtom i stan. Gör dig redo för vin som smakar bananskum och riktigt classy barhoppning till tonerna av fransk musik.
Aplace till Göteborg
Nu har Aplace öppnat butik i Göteborg och jag är nog inte ensam om att vilja kika förbi för att spana in lite snygg design. Man är inget annat än en mänsklig skata, svag för vackra saker och sådant som skimrar.
Månadens diss
Den evigt gråa sörjan
När jag står och väntar på spårvagnen susar en bil förbi hållplatsen och kör rakt genom en stor vattenpöl. Jag dränks i grumligt vatten. Eller dränks är väl en generös en överdrift, men jag blir blöt, kall och lite lerig. De andra människorna som står vid hållplatsen tittar på mig och tycks inte riktigt veta vad de ska säga, livet liknar en riktigt dålig komedi. Men så påminns jag, då ytterligare en bil dundrar förbi genom vattenpölen, att det är såhär det är i Göteborg mellan oktober till mars. Kul!
Juleskum eller Hubba Bubba?
Okej, jag vet att det bara är november än så länge men jag kunde inte hålla mig från att provsmaka säsongens Juleskum-smak. Tomtarna har bytt färg från rosa till grönt och ska smaka äpple och kanel, men julfeellingen är som bortblåst? Länge leve originalet.
Klubbkoncept – var är visionerna?
Efter så lång tid med pandemirestriktioner hade man nog räknat med att klubbarna skulle ha haft tid att skruva upp sina koncept lite mer? Men när kosläppet väl var genomfört kunde vi på redaktionen kort och gott konstatera att det mesta är sig likt. Var är dekadensen? Var är det extravaganta? Vad hände med romerskt leverne och livets goda toppat med extra allt?