Den 16 augusti slår Blackstone Steakhouse upp dörrarna till sin nya restaurang på Kungstorget. Vi vill såklart veta mer, och har därför pratat med Fredrik Sönne som står bakom restaurangen i Göteborg: där maten kan lagas direkt på bordet!
Berätta om Blackstone Steakhose!
– Det viktigaste är den glödheta lavastenen ”blackstone” som håller 400 grader och det sociala i konceptet runt stenen där man lagar maten ihop vid bordet. Vi har lagt stor vikt vid råvaror, vilket ju blir extra viktigt när man själv tillagar maten och tar sig tid för måltiden. Man väljer mellan fisk, vegetariskt och kött, vi har även en hel del veganskt. Alla ska hitta sina favoriter.
Hur kom ni på idén?
– Idén kommer från Falun, där en kille som heter Andreas Zetterdahl såg värmestenen på en mässa i Stockholm, och kom på idén med Blackstone som ett nytt sätt av avnjuta en måltid. Han startade i Falun för tre år sedan, och för ett år sedan valde han att göra ett franchaisekoncept som jag nu tar till Göteborg, så göteborgarna också ska få ta del av det!
Vad kan man som gäst förvänta sig om ska äta en middag på Blackstone Steakhouse?
– En fantastisk social upplevelse, mycket bra mat och dryck som man tillagar tillsammans och har det trevligt. Jag tror att många kommer att tänka att det är så här som en middag ska avnjutas när man vill umgås.