Snart skålar vi in det nya året och lämnar ett gammalt bakom oss. Det ska som sig bör firas med lite lyxigare grejer på fat och i glas, och varför inte testa något nytt? Sebastian Kapocs från ciderbaren PomPom hjälper dig på traven.
Att ha bubblor i glaset på nyårsafton är lika obligatoriskt som att se GP-fyrverkerierna vid Operan innan middagen för många. Men att bränna en massa pengar är det inte alla som vill eller kan, så skippa champagnen i år och lägg i stället några korvören på äpplen. Sebastian Kapocs, en av krögarna bakom ciderbaren PomPom menar att cider passar till allt, från ostron till pizza, året om varje dag. Som traditionen säger ska det vara lyx på nyårsafton, så Sebastian ger oss därför tips på pärlande äppelcider för olika plånböcker som kan plockas direkt på hyllan eller beställas hem till närmsta systembolag.
Cuvée Nectar – Julien Thurel (99 kr)
Nr. 11967 Beställningssortiment
Lysande komplement till champagnen! Elegant och syrlig. Riktig lyxcider, kommer att funka utmärkt till ostronen.
Cidre Biologique – La Ribaude (39-49 kr)
Nr. 1803, Nr. 1990 (alkoholfri)
Superklassisk fransk Normandie-cider. Smakar precis så som det alltid gjort, mycket must, hö, jord och äpple. Perfekt till rätter med fisk eller fågel. Den alkoholfria varianten är något sötare än den med alkohol.
Mayador (53 kr)
Nr. 1823 Beställningssortiment
Kallas för ”Folkets champagne” i Spanien. En väldigt prisvärd lagrad cider. Passar perfekt som aperitif eller till den avslutande ostbrickan.