Clarion Hotel The Pier får kinesiskt i topp i höst. Då öppnar nämligen restaurangen FEI, vars ambition är att erbjuda Nordens främsta kinesiska matupplevelse. Detta genom ett handplockat, prisbelönt kockteam som främst kommer använda sig av nordiska råvaror men inspireras av tre av de åtta kinesiska köken.
FEI ska enligt pressmeddelandet bli en ”kinesisk restaurang och mötesplats med internationell känsla, där öst möter väst”. Restaurangen är placerad högst upp i nya Nordic Choice-hotellet Clarion Hotel The Pier, som öppnar på Lindholmen i november.
– FEI kommer att erbjuda gästerna Nordens främsta kinesiska matupplevelse i en
internationell storstadsatmosfär, något som tidigare bara gått att uppleva på krogar som
Hakkasan i London. På FEI kan man landa oavsett om man är sugen på att dela några
smårätter eller njuta av The FEI Experience. Vi ser fram emot att förstärka Göteborg som en
matdestination även för den internationella publiken, säger Anders Sköld, hotelldirektör
på Clarion Hotel The Pier.
Menyn på FEI har enligt uppgift tagits fram tillsammans med handplockade, prisvinnande kockar och lägger som vi nämnde ovan tonvikten vid tre av de kinesiska köken; Sichuanköket, ett av de mest berömda köken i världen, där chili och röd peppar, ingefära och jästa sojabönor skapar mångsidiga och smakfulla rätter, Shanghaiköket – ett dynamiskt kök med influenser av världen som särskilt karaktäriseras av sina sötsyrliga och oljiga rätter med soja som den främst smaksättaren – och Guangdongköket, även känt som det kantonesiska köket, där råvarornas naturliga smaker står i fokus och tillagningsmetoden är varsam och kryddningen sparsam.
Att Clarion Hotel The Pier får kinesiskt i topp betyder att FEI kommer vara belägen på tionde våningen. Hotellet har dessutom 254 hotellrum, två restauranger, rooftop bar, konferensytor och wellnessavdelning.