Djungeltrumman frågade ut tre goa göteburgare om stans saftigaste hamburgare. Först ut hittar du Sean O’Brien som delar med sig av sina göteborgsfavoriter.
Hej, Sean O’Brien vem är du?
– Jag är en bartender/journalist/student som har lagt lite för mycket pengar på burgare genom mina 28 år. Skulle vilja säga att burgare är perfekt som så kallat ”comfort food”.
Vad har du i din hamburgare?
– Karamelliserad lök för sötma, cheddarost för extra umami och senap plus ketchup för syra är allt som behövs om burgaren i sig är tillräckligt bra. Då blir balansen alldeles utmärkt.
Var hittar en Göteborgs bästa burgare?
– Göteborgs bästa burgare i sig hittar du hos Diné, solklart. Som burgarhak håller jag The Barn högst med sin mysiga stämning, bra dryck och finfina tillbehör utöver en god burgare.
Hur tror du att hamburgarna kommer att se ut framöver?
– Med tanke på hur utvecklingen ser ut just nu har vi förmodligen bara sett början av den växtbaserade burgaren. Det blir intressant att se utvecklingen där. Om ett par år kanske det är vi köttätare som är få på burgarhaken. I övrigt hoppas jag att vi snart lägger tryffelmajon bakom oss och går vidare med livet.