I början av maj öppnade Hasselsson upp vid Stora Teatern. Djungeltrumman har pratat med Oliver Bull som är en av de drivande krafterna bakom Hasselsson som har fått göteborgare att få blodad tand för hamn, hav och färsk fisk.
Den 7 maj slog ni upp dörrarna till Hasselsson vid Stora Teatern, hur har resan dit sett ut?
– Från Majorna, till Skärhamn, tillbaks till Majorna och nu ett besök i Göteborgs centrum. En otrolig väg mellan flera goda vänner som varit med och knuffat Hasselsson framåt.
Kommer de som besöker er att känna igen saker från Hasselsson i Majorna eller satsar ni på nya inslag?
– Vi tar med oss den havsorienterade maten från vårt ställe i Majorna och inför dessutom Hasselssons räkmacka som blir ett kallare alternativ under superheta sommardagar. En till liten notis är att vi i skrivandes stund laborerar på en härlig efterrätt!
Hur har ni tänkt kring menyn?
– Vi tänker Västkusten och Göteborg. Vi tänker hamn, hav och färsk fisk. Vi gillar tydlighet och tillgänglighet!
Om man vill få en sådan representativ bild av Hasselsson som möjligt, vad bör man då beställa in för rätt och dryck?
– Fish n’ Chips med en Li´l Pils eller Moules Frites med ett glas bubbel.
Vad tror ni att ni kommer att tillföra till innerstadens restaurang- och krogscen?
– Vi tar med oss identifierbar mat och en riktigt god stämning.
Kommer ni att fortsätta driva Hasselsson vid Mariaplan?
– Yes! Den rullar på precis som vanligt.
Era pommes med riven parmensanost har varit en snackis bland matintresserade göteborgare, vad är hemligheten bakom er pommes frites?
– 6 millimeter!