Vill du göra alla dina följare avundsjuka med att sitta och trycka i dig Göteborgs snyggaste macka eller är du bara vrålhungrig? Här har vi ett recept som heter duga.
Ingredienser (2 mackor)
1 mogen avokado
2 dl frysta ärtor ärtor
1 nypa salt
1 nypa peppar
1 nypa chiliflakes
1 citron
1 matsked olivolja
100 g fetaost
krasse eller andra groddar
2 skivor bröd
1. Koka ärtorna.
2. Mosa ärtorna och fetaosten med en gaffel och smaka av med lite salt, peppar, citron och olivolja efter tycke och smak.
3. Rosta brödskivorna och lägg upp ärtröran på brödskivorna.
4. Skär avokadon på hälften och vrid den tills delarna lossnar från varandra. Skala av avokadoskalet och polera försiktigt ytan tills det glänser.
5. Ta fram en riktigt bra kniv och skär halvorna i så tunna skivor som möjligt från toppen av avokadon till botten (så som en skär en hasselbackspotatis fastän hela vägen igenom).
6. När båda delarna av avokadon är klara drar du ut avokadon så att alla skivor fortfarande sitter ihop men så att de ligger som ett långt band. Ta sedan skivan längst ut och börja rulla ihop raddan med avokadoskivorna från första till sista skivan. När du är klar kommer du ha en avokadoros som du varsamt kan plocka upp från skärbänken och placera på bädden av ärtröran. För utmärkt avokado-inspiration kan du spana in sushikockar på Youtube, inga skär och formar avokado som dem.
7. Sprinkla på lite krasse eller andra groddar, chiliflakes och havssalt för extra hetta, sälta och stilpoäng.
8. Avnjut två riktigt goda mackor.