En kryddig gryta med räkor, purjolök, äpplen och paprika som du lagar på en kvart. Perfekt middag för en sommardag!
Tid: 15 minuter
4 portioner
Ingredienser:
300 gram räkor (rensade)
2 äpplen
1 purjolök
2 röda paprikor
4 dl grädde
2 burkar krossade tomater
1,5 tsk curry
1,5 tsk paprikapulver
1,5 tsk kajennpeppar
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk smör till stekning
1 tsk salt och peppar
Gör så här:
Hacka ner äpplen, purjo och paprika. Fräs i smör tillsammans med alla torra kryddor.
Häll i kryddor, grädde, krossade tomater och buljongtärning. Småkoka i tio minuter under lock. Lägg i räkor och värm upp grytan igen. Smaka av med salt och peppar.
Servera med en bit bröd.
Publicerades först i Djungeltrumman #41. Läs hela numret här!