På torsdag är det premiär för en ny naturvinsbar på Folk. Varje vecka bjuds en ny gäst in för att servera och prata vin.
Framöver kommer exalterade trendjägare och nyfikna hobbysurplare, varje torsdag, mötas i foajén inne på Folkteatern. Allt för att ta del av omsorgsfullt kramade druvor från främmande länder.
– Klubben är till för alla, oavsett kunskap eller nördnivå. Man ska kunna köpa ett glas av något nytt och spännande som annars bara är tillgängligt på flaska, höra en bra berättelse och äta en bit mat – allt för ett generöst pris. Krogar i Stockholm och Köpenhamn har kört naturvinsklubbar i flera år – nu händer det äntligen i Göteborg, säger Clara Johansson, som är en av arrangörerna till Vin & Folk.
Utöver naturvin, bjuds också på tilltugg och kunskap. Emil Broome från Vin och Natur blir första gästen att skåla in detta storslagna påhitt.
–Vi kommer sälja och snacka viner främst från producenten Anders Frederik Steen. Anders Frederik är, likt många naturvinsmakare en intressant person. Han startade sin karriär som kock och vidare sommelier, var med och grundade till exempel Manfreds i Köpenhamn innan han år 2013 bestämde sig för att flytta till Ardeche och göra sitt egna vin. Riktigt josiga grejer, enligt Clara.